AMD FX 4170

Un procesor foarte bun e acest AMD FX 4170 și e recomandat de cele patru nuclee cu care vine, dar și de frecvența de 4200 Mhz care e una extremă. Din păcate nu are un cip grafic integrat și astfel vă lasă să alegeți ce placă video vreți. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu e deloc mult pentru un Quad Core. Vine ca o alternativă la procesoarele i3 și nu prea poate fi considerat ca fiind un competitor pentru modelele i5 sau i7, dar trebuie recunoscut că e mult mai ieftin decât acestea.

Poze

Se poate vedea că AMD FX-4170 are un aspect destul de clasic, adică arată ca toate procesoarele AMD și nu ne prea putem da seama despre mare lucru de pe cutie. Pentru a vedea mai bine cum arată vă recomand clipul de la final care e un preview destul de clar al acestui procesor.

Cutia
Cipul

Specificaţii tehnice

Fiind un microcip nu prea ai ce să spui despre el, dar trebuie neaparat spus că are o frecvență de peste 4 giga și 4 nuclee reale. Nu trebuie neglijat nici faptul că are un cache destul de mare de 12 mega. Vine la cutie, adică box, iar în cutie e prezent și un cooler așa încât să puteți folosi procesorul din prima.

Păreri pro şi contra

Pro: se descurcă de minune în jocuri și aplicații costisitoare; e unul dintre cele mai ieftine procesoare quad; garanția e de 3 ani ceea ce îi ridică considerabil fiabilitatea (din păcate, deoarece e o componentă, garanția nu poate fi mărită la mai mult); vine cu un cooler destul de bun care se descurcă de minune la păstrarea unei temperaturi optime.
Contra: din păcate nu are GPU deoarece nu e APU.

Concluzie

Alături e un clip cu acest FX 4170 și se poate vedea că procesorul FX4170 de la AMD e unul care arată normal și că se se descurcă de minune în sarcini. Spun că se descurcă bine deoarece având patru core e unul dintre cele mai bune procesoare de pe piață fără „dar” și „poate”. Dacă aveți o placă de bază mai veche atunci trebuie știut că procesorul poate fi montat doar pa socket AM3+ care e cel mai nou soclu de procesor de la AMD.

Te-ar mai putea interesa