AMD FX 4100

Dacă sunteţi fan AMD şi vreţi să fiţi la modă cu cele mai nou procesor AMD şi nu sunteţi în căutarea unui procesor cu mai mult de 4 nuclee, atunci acest procesor AMD FX 4100 e recomandarea mea în special că are o frecvenţă de 3.600MHz. Acesta e realizat pe arhitectura Bulldozer iar performanţele sunt decente pentru preţul oferit. Acesta precum şi celelalte modele (printre care se află şi FX 6100) sunt procesoare doar pentru desktopuri, deci nu vom vedea cât de curând şi pentru laptopuri. Bine, mai sunt şi alte modele precum FX 8150 sau FX 8120 dar alea sunt cu opt şi şase nuclee, deci se adresează mai mult pasionaţilor de jocuri. Cu acesta puteţi realiza un PC sunt un buget de 1.700 lei. şi nu veţi găsi un procesor Intel mai bun pentru aceeaşi bani. Dacă vă place un asemenea procesor AMD FX 4100 trebuie să ştiţi că acesta costă destul de puţin. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă

Specificaţii tehnice

Acest FX 4100 poate să opereze atât pe sisteme de operare pe 32 de biţi cât şi pe cele pe 64 de biţi ca şi cele Intel. Acesta vine cu un socket AM3 care vă poate ajuta în alegerea plăcii de bază. Aveţi de ales între vreo opt plăci de bază cu preţuri de pornire de circa 300 lei. Frecvenţa optimă a acestui e de 3.6 GHz dar care poate să crească al mult mai mult cu ajutorul unui overclocking. Punctajul oferit de Benchmark pentru acesta e de 3929 puncte care zic că e unul foarte bun. Cache-ul acestuia e de 12MB (L2 de 4 MB + L3 de 8 MB).Ca şi caracterisitici speciale are: bandă cu o lăţime de 16.0GB/s, putere termică de 95 W, tehnologie HyperTransport de până la 4000MT/s şi tehnologia SOI.

Nu trebuise să vă faceţi griji pentru alegerea cooler-ului deoarece are unul inclus în cutie (acest lucru e evident dacă scrie Box în descrierea lui). Tehnologia de fabricaţie folosită pentru acesta e 32 nanometri care o găsim pe majoritatea procesoarelor şi cred că e cea mai recomandată. Acestea nu sunt procesoare cu plăci video integrate (cum face Intel) motiv pentru care sunt şi mai ieftine. Acest lucru ar putea fi un dezavantaj pentru cei care doresc un PC Office, dar şi un avantaj pentru cei pasionaţi de jocuri.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: preţ bun, e nou, are cooler inclus, are patru nuclee etc.

Minusuri: nu am ce să-i reproşez.

Concluzie

Acest procesor AMD FX 4100 e cea mai ieftină recomandare ce aş putea să o fac pentru cei care au nevoie de un „Bulldozer” ieftin acasă :).

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „AMD FX 4100”

  1. Scuze de deranj dar care este rolul exact al placii video in editarea video? Eu nu am nevoie sa-mi afiseze la o calitate mare cand editez. Am mai auzit la cineva ca ar avea un rol si placa video dar nu inteleg care.
    Va multumesc!

  2. Plăcile video au și ele un rol foarte important deoarece au suport hardware pentru codecuri (mpeg4 și alte tipuri necesare pentru codarea și decodarea filmărilor), pentru vizualizare Full HD și alte lucruri legate de editare. Procesoarele nu au codecuri (procesorul e pentru calcule, iar placa video e pentru tot ce ține de afișare pe ecran), iar codecurile software (k-lite etc) nu se pot compara cu ceva care e integrat în placa video.

    Pentru editare video e de recomandat un calculator echilibrat cu minim 3-4 giga de RAM și o placă video similară modelului recomandat de mine. Degeaba achiziținați un procesor de ultimă generație și foarte performant atâta timp cât restul componentelor nu sunt echilibrate sau nu fac față.

  3. Buna seara!A-si dori sa stiu daca se merita sa cumpar un FX 4100 cu o placa video EVGA GeForce GTX 570.Vreau sa stiu daca are loc efectul bootleneck sau overkill si daca carcasa aceasta raynor tower g1a silver si sursa seasonic s12ii 620 bronze 620w o sa isi faca datoria.

Comentariile sunt închise.