AMD Athlon II X4 641 Quad Core

Pentru persoanele care vor un desktop de gaming cu puțini bani le recomand un AMD Athlon II X4 641 și asta deoarece e de tip Quad Core. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și evident că e mai ieftin decât un Six Core cum e Phenom II X6 1045T. Nu vine cu cip grafic și poate fi instalat doar pe plăci de bază cu Socket FM1 (Gigabyte A55M-S2V e un astfel de model de placă de bază).

Poze

AMD Athlon II X4 model 641 are un aspect caracteristic Athlon 2 X4, iar din poza a doua se poate vedea cât de performant e (e oarecum comparabil cu modele mai vechi de i7) și culmea e că are un preț foarte mic… în opinia mea. Nu am postat o poză cu cutia, însă trebuie știut că are și cooler inclus în pachet.

Așa arată
Benchmark

Specificaţii tehnice

Athlon X4 641 are patru nuclee și de la asta vine acel X4, iar frecvența acestui procesor e de 2800 megaherți ceea ce e foarte bine. Eu zic să nu fiți prea mult obsedați de frecvență deoarece nucleele sunt ceea ce contează și un procesor cu cât are mai multe nuclee cu atât e mai performant. De aceea Phenom II X6 costă mai mult, deoarece e mai puternic. Puterea termică nu e așa de mare – 100W – însă se știe că procesoarele AMD se încălzesc ceva mai tare față de Intel, dar nu așa de mult încât să vă îngrijorați.

Păreri pro şi contra

Pro: garanția e de 3 ani (există modele care au doar 1 an) fără posibilitate de extindere; cele 4 nuclee vă ajută la jocuri și aplicații foarte solicitante de tip CAD însă vă trebui și o placă video mai bună cum ar fi un Sapphire AMD Radeon HD 6770; vine cu ventilator și nu cred că o să vă trebuiască ceva mai puternic deoarece e o soluție destul de eficientă de răcire.
Contra: nu are cip grafic.

Concluzie

X4 641 e un Athlon foarte capabil și dacă vă interesează cât de puternic e atunci ar trebui să vă vizionați clipul de alături care e un test realizat la modelul 640 care e oarecum asemănător cu acest. În rest nu îl pot decât recomanda și trebuie să aveți grijă să cumpărați o placă cum e Gigabyte A55M-S2V, adică o placă de bază FM1.

Te-ar mai putea interesa