AMD Athlon II X2 340

AMD Athlon II X2 340 e un procesor dual core numai bune pentru cineva interesat să-și asambleze un PC office pe bani puțini. Trebuie să ai grijă ce placă de bază îți cumperi deoarece procesorul e unul socket FM2, iar eu aș recomanda o placă de bază ASRock FM2A55M-DGS deoarece nu costă deloc multe și are review-uri pozitive. Dacă te preocupă prețul acestui procesor atunci trebuie știut că nu costă deloc mult deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Aspect

Dacă vă interesează cum arată atunci trebuie știut că are un aspect clasic – adică arată ca restul procesoarelor Athlon. Are niște dimensiuni reduse și de aceea montajul e unul deloc complicat. Aș fi vrut să pun și un benchmark cu acest model, dar fiind nou pe piață nu există așa ceva încă. O să găsiți teste cu P340, dar acela e un procesor din 2009-2010, dacă nu mă înșel.

În cutie
În cutie

Caracteristici tehnice

Cipul e unul care poate fi montat doar pe noul socul FM2 și are două nuclee tactate la 3.2 giga. Poate opera în mod 32 sau 64 bit, dar cel mai bine ar fi să instalați Windows 7/8 pe 64 bit. Tehnologia de fabricație utilizată la acest procesor e una pe 32 nm, deci e una nouă, iar puterea termică e mică – 65W.
Datorită acestor caracteristici, ok… zic eu, procesorul e unul care poate duce cu succes chiar și jocuri de ultitmă generație, chiar dacă nu e unul de gaming.

Păreri pro şi contra

Plusurile sunt evidente: prețul mic, garanție de 3 ani (ca la Intel); frecvența ridicată; fiabilitatea crescută. Singurul minus ar fi faptul că nu are cip grafic integrat. Un lucru care trebuie menționat e că vine cu sau fără cooler, acest lucru depinzând de unde îl luați și la ce fel de pachet.

Concluzie

E un procesor numai bun pentru asamblarea unui calculator office sau business, iar dacă vi se pare că aveți nevoie de un cooler mai eficient atunci cred că un cooler Noctua NH-L9a ar fi bun deoarece e compatibil cu acest model (în acest moment există și un resigilat Noctua NH-L9a care e mai ieftin cu 25 lei.).

Te-ar mai putea interesa