AMD A8 X4 7600, procesor pe socket FM2+

AMD A8 X4 7600 e procesorul perfect pentru un sistem de gaming ori de tip multimedia întrucât e un model quad core cu cip grafic Radeon R7. Acest procesor e mai capabil decât un i3 4330 deoarece scoate 5444 la benchmark spre deosebire de Intel care scoate 5102. Dacă e să ne legăm de raportul dintre preț și calitate atunci vedem că și acesta e unul foarte bun întrucât AMD-ul costă cu vreo 100 lei mai puțin.

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », dar nu trebuie uitat că trebuie cumpărată și o placă de bază socket FM2+ de aici. Astfel de plăci nu sunt prea scumpe, însă depinde ce dotări ai nevoie.
Pentru a-ți face o părere despre cum arată am pus alături o poză, iar din clipul de la final ai mai multe detalii.

Procesorul
Procesorul

Procesorul acesta are 10 nuclee, din care 4 sunt pentru CPU, iar 6 pentru GPU. Legat de cipul grafic (adică GPU) trebuie spus că e vorba de un Radeon R7 care e mult mai avansat decât oricare Intel HD care îl găsim în procesoarele Intel.
Fiind un procesor modern vine cu posibilitatea de a opera pe 64 biți, dar o să poată rula sisteme de operare pe 32 biți, același lucru fiind valabil și legat de programe.
Alte specificații care probabil că te-ar interesa ar fi frecvența ridicată de 3,1 Ghz și puterea termică de 65W care nu e prea mare… în opinia mea.

Plusurile acestui cip ar fi prețul nu prea mare, că are placă video integrată și fiabilitatea ridicată (lucru întărit și de garanția de 3 ani).
Ca minusuri nu prea ai ce să-i menționez, dar nu ar fi stricat dacă ar fi avut mai multe nuclee așa încât să aibă performanțe sporite.

Deci, dacă vrei un procesor rapid la un excelent raport între preț și calitate atunc iar trebui să mergi pe varianta unui A8 7600 precum acesta.
În clip o să vedeți că zice despre procesorul i3 că e mai rapid decât acest A8, însă rezultatele de pe cpubenchmark contrazic ce zice tipul și confirmă ce zic eu.

Te-ar mai putea interesa