AMD A8 X4 6500, APU quad core

AMD A8 X4 6500 e un procesor foarte bun pentru un sistem de tip gaming deoarece vine cu patru nuclee și o frecvență ridicată. În momentul de față e la promoție și de aceea pe lângă faptul că are un preţ bun Vezi prețul special de azi » vine și cu un cadou – memorie Kingston 4GB 1600MHz DDR3. Dar, trebuie să țineți cont și de faptul că poate fi instalat doar pe o placă de bază care are socket FM2 precum e placa ASRock FM2A55M-DGS.

Aspect

La partea de aspect nu aș putea spune că arată cu mult diferit față de alte cipuri APU de la AMD.

Procesorul
Procesorul

Caracteristici tehnice

Acest procesor e unul de tip APU, adică include CPU și GPU. CPU-ul e unul X4 cu frecvență de 3.5 Ghz, iar GPU-ul (placa video) e un AMD Radeon HD8570D care cu siguranță e mai bun decât oricare cip Intel HD. Dacă vreți să faceți un PC de gaming atunci ar fi bine să cumpărați și o placă video cu memorie dedicată.
Dacă o să folosiți acest cip pentru un PC multimedia atunci s-ar putea să nu aveți nevoie de o placă video dedicată, dar asta depinde la ce folosiți PC-ul.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model faptul că e performant, că are o fiabilitate ridicată și că acum e la promoție. Chiar dacă se montează pe o placă FM2, trebuie știut că acestea nu costă deloc mult. Un alt lucru bun e că vine cu 3 ani garanție, iar acest lucru îi crește valoarea de revânzare.

Concluzie

Dacă te interesează un procesor rapid atunci cel mai bine e să te orientezi înspre un model precum acesta deoarece acele 4 nuclee te vor ajuta foarte mult. Nu e deloc greu de montat pe o placă de bază și trebuie știut că e compatibil cu orice placă cu socket FM2. Pentru a putea rula orice joc și aplicație în condiții optime aveți nevoie și de un sistem de operare pe măsură cum ar fi Windows 7 sau 8 dar pe 64 biți.

Te-ar mai putea interesa