AMD A8 X4 5600K

AMD A8 X4 5600K e un procesor foarte capabil alternativă la și . Poate fi montat doar pe , iar câteva plăci de bază compatibile găsești ( e cel mai ieftin model). Procesorul nu costă mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar trebuie știut că și placa de bază costă tot cam atât. Dacă ar fi să-l pun într-o categorie atunci l-aș putea pune în categoria multimedia-gaming, fiind echivalent unui i3 ori i5. Oricum, e un procesor pentru „pasionați” deoarece e un Black Edition care oferă posibilitatea de overclocking. 😉

Poze

Din poza de alături se poate vedea cu aproximație cum arată acest A8-5600k. Acest procesor vine și cu cip grafic integrat de tip AMD Radeon HD 7560D, iar acest lucru nu reiese din imaginile de alături. Acest cip e unul mai bun decât oricare Intel HD, chiar și decât cele din i7. Din păcate cipul grafic/placa video nu are memorie video dedicată, dar acest lucru nu o să vă încurce prea mult.

Procesorul

Specificaţii tehnice

AMD A8 5600K e un model X4, adică unul cu patru nuclee. Frecvența sa e de 3600 Mhz, dar nu trebuie să vă preocupre prea mult deoarece nucleele sale contează cel mai mult. Montarea se poate face doar pe o , iar acest lucru e unul foarte important și nu trebuie trecut cu vederea deoarece plăcile de bază cu AM2, AM3 ori FM1 nu sunt bune.

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă prea mult; are patru nuclee ceea ce se traduce printr-o performanță unuitoare în diferite tipuri de sarcini; rportul dintre performanță și preț e unul foarte bun; garanția standard e de 3 ani și nu există posibilitatea extinderii ei la mai mult deoarece e o componentă; consumul de curent nu e prea mare, chiar dacă vorbim despre un procesor AMD.
Contra: nimic, dar nu știu cât de folositoare e funcția de supratactare.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci o părere mai în cunoștință de cauză atunci îți recomand acest preview deoarece în el sunt prezentate pe larg caracteristicile procesoarelor A8 și A10 noi de la AMD. Acestea nu sunt chiar procesoare, ci APU-uri, deoarece așa le-a numit AMD.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AMD A8 X4 5600K”

  1. Ce vrei sa intelegem din acest preview? Cand l-ai pus nu ai vazut ca nu e nici macar in engleza?

Comentariile sunt închise.