Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

AMD A8 X4 5500

Dacă ești fan AMD și dorești să-ți configurezi un sistem de top atunci îți recomand acest model care e un A8 de top. Numele e AMD A8 X4 5500 și are un preţ bun Vezi prețul special de azi în condițiile în care are 4 core, socket FM2 și cip AMD Radeon HD 7560D care e un cip grafic. Dacă nu mă înșel, numele corect al procesorului e AMD Fusion A8-5500 și ce e foarte important de știut e faptul că poate fi montat doar pe plăcile de bază FM2, iar Asus F2A85-M este un model care e compatibil. Dacă vă interesează și alte modele de plăci FM2 atunci trebuie știut că nu prea ai ce alege deoarece sunt puține.

Poze

Procesorul arată ca în imaginea de mai jos și nu se poate vedea ceva diferit față de un alt model A8. Montarea sa se face normal, dar trebuie subliniat faptul că se poate face numai pe un MB cu FM2 care are un preț de circa 400 lei. Deci, dacă ai o placă de bază cu AM3+ ori una FM1 atunci trebuie să-ți cumperi una cu FM2.

Procesorul

Specificaţii tehnice

Dacă te interesează un procesor capabil atunci acesta ar fi unul care eu ți-l recomand deoarece e un X4, adică are 4 nuclee. E foarte bun dacă vrei să-ți configurezi un sistem de gaming deoarece echvalent unui Intel i5. Frecvența sa e de 3200 megaherți și nu ar trebui să vă preocupe prea mult deoarece nu frecvența e una capabilă.

Păreri pro şi contra

Pro: e un model nou; prețul nu e deloc mare; vine cu o garanție standard de 3 ani, iar acest lucru era valabil doar la procesoarele Intel, dar se pare că AMD a ridicat ștacheta și vrea să ne demonstreze că face componente foarte calitative.
Contra: poate că se putea să aibă mai mult nuclee, dar atuncicred că i-ar fi crescut prețul.

Concluzie

A8 X4 5500 e un procesor cu performanțe similare unui i5 ori i7, dar acest lucru e confirmat mai mult de acele programe cu scoruri gen PC Mark și nu de realitate deoarece în realitate ar fi foarte greu să testezi perfoamnța deoarece acest AMD are un cip grafic mult mai bun decât al oricărui Intel, dar pe partea de calcule nu cred că stă la fel de bine ca un i5 ori un i7 care costă de două ori trei ori mai mult. Ce vreau să spun e faptul că pocesorul e unul bun, dar și Intel sunt bune că doar nu costă mai mult degeaba.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu