AMD A6 X3 3500

Un microcip capabil e acest procesor AMD A6 X3 3500 care nu costă deloc mult și vine chiar și cu cip grafic AMD Radeon HD 6530D deoarece e un APU. La pachet o să primiți și un cooler pentru acest procesor care are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Înainte de a-l cumpăra trebuie neaparat să știți că se poate monta doar pe , iar o placă de bază bună ar fi .

Poze

Din poza de alături se poate vedea că topul arată foarte bine și e în favoarea acestui procesor. Nu e la fel de performant ca un , dar și costă pe jumătate. Cel mai mare plus al acestui procesor e faptul că are 3 nuclee, dar și că are un GPU integrat, chiar dacă nu are memorie dedicată.

Benchmark

Specificaţii tehnice

Acest A6 X3 3500 vine cu cip grafic AMD Radeon HD 6530D care e destul de bun la jocuri și asta se va putea vedea din preview-ul de alături. După cum ziceam anterior, se poate monta doar pe , dar trebuie subliniat că nu sunt deloc scumpe și vin cu numeroase facilități. Frecvența e de puțin peste 2 giga și e bunicică, iar eu cred că nu ar trebui să ne preocupe prea mult acest aspect deoarece nucleele sunt mai importante, adică numărul de nuclee.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu mai mult de două nuclee și asta înseamnă un plus de performanță; cipul grafic e destul de bun la jocuri; e un CPU destul de bun pentru realizarea unui sistem de tip gaming; fiabilitatea e excelentă deoarece are o garanție de 3 ani pe când alte modele au doar un an; coolerul e unul capabil chiar dacă lumea are o părere proastă despre coolerele incluse în pachet.
Contra: putea avea patru nuclee și o frecvență ceva mai mare.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci un PC de gaming ori unul de tip office atunci îți recomand această componentă deoarece e foarte bună. Poate face față chiar și procesoarelor de la Intel și știm cu toții că modelele de la Intel sunt mai scumpe. Despre montarea sa într-un PC trebuie spus că nu e deloc complicată deoarece se potrivește pe FM1, iar dacă nu aveți o placă de bază FM1 atunci trebuie știut că una costă undeva la 200-300 lei, iar ar fi un model bun.

Te-ar mai putea interesa