AMD A6 X2 6400K, procesor multimedia

Dacă vrei să-ți configurezi un PC tare atunci eu îți recomand un procesor tare – AMD A6 X2 6400K. Acesta are acum un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim o componentă foarte bună care e foarte bună pentru asamblarea unui PC performant. Mai mult de atât, e oferit drept cadou și o memorie de 4GB, fiind o memorie RAM. Dar, trebuie să vă avertizez despre faptul că e o promoție și s-ar putea ca aceasta să nu mai fie valabilă când citiți acest articol.

Aspect

Din imagine de alături se poate observa că e un model cu aspect clasic A6. Ce trebuie menționat e că are o cutie neagră, lucru care subliniază faptul că e un model Black Edition, adică care poate fi supra-tactat.

Procesorul

Caracteristici tehnice

AMD A6 X2 6400K vine cu două nuclee și o frecvență de 3.9 giga, lucru care vă va ajuta la jocuri. Un lucru deosebit e faptul că vine și cu un cip grafi integrat model AMD Radeon HD8470D. Acesta e mai bun decât oricare cip Intel HD Graphics, iar dacă nu sunteți pasionat de jocuri atunci nu sunteți obligat să vă luați o placă video deoarece acesta ține locul unei astfel de componente.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model faptul că nu costă prea mult, că are placă video incorporată și că are o fiabilitate ridicată. Nu costă prea mult, însă trebuie să luați în considerare și faptul că poate fi montat doar pe plăci de bază socket FM2 precum e ASRock FM2A55M-DGS. Un alt lucru care-l apreciez la acest model e faptul că poate funcționa în mod 32 și 64 bit, iar eu vă recomand să-l folosiți pe un sistem care are instalat Windows 7/8 pe 64 biți.
Un lucru care nu-mi palce e faptul că nu are patru nuclee, dar atunci ar fi avut un preț mai mare.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci un calculator de nota 10 care poate fi utilizat pentru diferite tipuri de sarcini atunci îți recomand acest cip care înglobează CPU și GPU, adică procesor și placă video. Prețul deloc mare, precum și cadoul oferit (promoție cu valabilitate scăzută) sunt factori care trebuie și ei luați în considerare.

Te-ar mai putea interesa