AMD A6 X2 5400K

AMD A6 X2 5400K e un procesor nou care e numit APU de cei de la AMD, iar principalele caracteristici ale acestuia sunt cele două nuclee, prețul mic și cipul grafic integrat. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → care nu e deloc mare, dar trebui știut că poate fi montat doar ep o placă de bază FM2, iar un astfel de model e Asus F2A85-M. E un model Black Edition care poate fi overclockat și vine ca o alternativă ceva mai slabă la AMD A8 5600K x4. Dacă ar fi să-l încadrez undeva atunci l-aș încadra între i3 și i5, și din această cauză eu zic că e un procesor excelent pentru un desktop PC de gaming.

Poze

În poza de alături se poate vedea cu aproximație cum arată și se vede că nu arată deloc rău, dar trebuie menționat că poza e de la un alt modele de A6. pe partea de estetică nu diferă cu ceva față de alte modele AMD. Singura diferență e faptul că se montează pe FM2 și de aceea pinii săi diferă ca număr și formațiune.

Procesorul

Specificaţii tehnice

AMD A6 5400K x2 este un procesor cu două nuclee, cip grafic integrat și o frecvență de 3600 megaherți. Cipul grafic e un AMD Radeon HD 7540D și dacă vă interesează despre cum rulează jocurile atunci vă invit să urmăriți clipul de alături deoarece e la un cip grafic foarte asemănător. Chiar dacă această placă grafică e bună, eu tot vă recomand ceva dedicat așa încât acea placă să ruleze în mod dual graphics cu Radeon HD 7540D.

Păreri pro şi contra

Pro: montarea nu e deloc complicată; prețul de achiziție nu e mare; are o garanție standard de 3 ani; poate fi supratactat, dar nu știu dacă i se mai poate activa încă un nucleu sau ceva de genul; are suport 1080p, iar redarea filmelor Blu-ray nu ar trebui să fie o problemă dacă și restul componentelor sunt performante.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă dorești să-ți configurezi un desktop office ori multimedia de top atunci acest A6 o să te ajute. Litera k de la sfârșit înseamnă că i se pot face anumite ajustări legate de performanță, dar eu nu prea recomand acest lucru deoarece mai mult ca sigur că aveți nevoie de un cooler mai capabil. Montarea într-un PC nu e complicată, dar să o faceți pe o placă de bază FM2.

Lasă un comentariu