AMD A4 X2 4000, procesor office

Dacă vrei să-ți asamblezi un PC pe bani puțini atunci ți-aș recomanda un procesor AMD cum ar fi AMD A4 X2 4000 deoarece are niște performanțe exemplare și un preț fără concurență. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar principalele sale atuuri ar fi, pe lângă prețul mic, cele două nuclee, frecvența mare, posibilitatea de a fi montat pe plăci de bază noi și cipul grafic integrat. Trebuie subliniat faptul că poate fi montat doar pe plăci de bază socket FM2 și de aceea vă trebuie o astfel de placă de bază (ASRock FM2A55M-DGS ar fi un model bun).

Aspect

Despre aspect nu avem ce comenta deoarece e un model A4 caracteristic AMD, adică pe partea de design nu diferă cu nimic față de alte procesoare de la acest brand.

Procesorul

Caracteristici tehnice

Procesorul AMD A4 4000 X2 e unul al anului 2013 care beneficiază de două nuclee și o frecvență ridicată de 3200MHz. Poate opera în mod 32/64 bit, iar acest lucru înseamnă că poate rula programe în ambele formate, la fel și sisteme de operare. Cache-ul e unul de 1MB, iar în opinia mea e mai mult decât suficient.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model faptul că e realizat în concordanță cu noile tehnologii și tendințe, iar plăcile de bază pe care trebuie montat – cele cu soclu FM2 – nu au un preț exagerat. Vine cu o garanție de 3 ani, lucru nu tocmai normal pentru procesoarele celor de la AMD până acum un an. Datorită faptului că incorporează cun cip grafic (placă video) AMD Radeon HD 7480D nu trebuie să vă luați o placă video cu memorie dedicată, asta dacă nu sunteți pasionat de jocuri.
Putea avea mai multe nuclee, iar acest lucru s-ar fi tradus într-o performanță sporită, dar la sub 200 lei e foarte bun.

Concluzie

În rest, pot spune că e un procesor numai bun pentru fanii AMD, dar și pentru cei cu bani puțini, dar care nu vor să facă diferite compromisuri cu referire la performanțe. Dacă-ți faci griji cu referire la consumul de curent atunci trebuie știut că are un consum de circa 65W care nu-i deloc exagerat… în opinia mea.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AMD A4 X2 4000, procesor office”

Comentariile sunt închise.