AMD A10 X4 6800K, procesor socket FM2

AMD A10 X4 6800K e o alternativă cu preț scăzut la procesoarele i3/i5 de la Intel. AMD spune că nu e procesor, ci APU deoarece are integrat CPU și GPU. Placa video (GPU) e un model AMD Radeon HD8670D care e mult superior oricărui model Intel HD Graphics și ține locul uneia dedicate putând lucra în mod dual graphics cu alte plăci video AMD.
În momentul de față are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și se oferă drept cadou o memorie Kingston 4GB 1600MHz DDR3. Ce trebuie să știți e faptul că se poate instala doar pe plăci de bază socket FM2 precum e ASRock FM2A55M-DGS.

Aspect

În imaginea de alături puteți vedea mai bine cum se prezintă acest cip, având un aspect caracteristic seriei 6800. K-ul de la finalul codului semnifică faptul că e vorba despre un model Black Edition care poate fi overclockat.

Componenta
Componenta

Caracteristici tehnice

AMD A10 6800K X4 e un model cu patru nuclee care are o frecvență de 4.1 GHz, foarte mare în opinia mea. Un lucru de apreciat, pe lângă faptul că are patru nuclee e și faptul că are placă video AMD Radeon HD8670D. Vine chiar și cu un cooler, lucru care ne ajută să economisim niște bani deoarece e un cooler foarte bun.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model faptul că nu e deloc scump în condițiile în care e un quad core echivalent unui i3 sau i5, iar fiabilitatea sa e ridicată. Până acum un an procesoarele AMD aveau maxim 2 ani garanție, dar s-au hotărât să ofere 3 ani, iar acest lucru nu e deloc rău.
Singurul lucru care-mi displace la acest model e faptul că se poate monta doar pe cel mai nou socket FM2.

Concluzie

Pentru cineva în căutarea unui procesor cu ajutorul căruia să asambleze un PC de gaming cred că acest model ar fi numai bun. Pentru ca toate jocurile să ruleze fără sacadări v-aș recomanda ca și restul componentelor să fie de top. De achiziția memoriei RAM ați scăpat deoarece în momentul de față vine cu așa ceva cadou, dar aceasta e o ofertă care nu știu cât o să dureze.
Mai multe detalii despre ce poate și cum se comportă acest procesor puteți vedea din preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AMD A10 X4 6800K, procesor socket FM2”

  1. vreau sa va corectez coolerul cu care vine acest procesor nu este nici pe departe cum spuneti in acest review recomand oricare alt cooler performant! temp prcesor in idle 70 grade celsius si la folosire maxima depaseste 112 grade celsius si se va restarta tot sistemul precizez ca folosesc si GPU pe care il ofera procesorul.

Comentariile sunt închise.