AMD A10 X4 5800K

AMD A10 X4 5800K e un procesor farte bun care poate fi montat doar pe socket FM2. Intră în categoria procesoarelor de gaming și are patru core care o să-l ajute să vă furnizeze performanțe superioare. Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → și pe acești bani primești un procesor foarte bun și echivalent unui i5 ori unui i7 de la Intel. Poate vă întrebați de la ce vine numele de A10 și trebuie știut că AMD a ales acest nume deoarece procesorul/APU-ul poate avea până la 10 nuclee deoarece cipul acesta are 4 nuclee, iar în mod Crossfire se pot atașa 6 plăci video (asta depinde și de ce MB aveți).

Poze

AMD A10 X4 5800K nu arată cu mult diferit față de un A8 și acest lucru se poate vedea din imaginea de alături sau vizualizând imaginile modelului AMD A8 X4 5500. Dimensiunile sale fizice nu sunt mari, dar trebuie știut că montarea se poate face doar pe MB de tip FM2, iar câteva modele găsești doar aici.

Procesorul

Specificaţii tehnice

Procesorul de față e unul foarte bun pentru ceea ce aveți nevoie (gaming, sarcini multimedia etc) deoarece are patru nuclee, o frecvență ridicată și cip grafic integrat AMD Radeon HD 7660D. Normal că acest cip e unul basic și dacă vreți mai multă putere în jocuri atunci ar fi bine să vă luați și o placă video cu memorie dedicată care ma imult ca sigur că va funcționa în mod dual grapics alături de cipul grafic din procesor/APU.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e deloc mare; are o putere termică scăzută; garanția sa e de 3 ani fără posibilitate de extindere deoarece e o componentă; poate fi montat pe cele mai noi plăci de bază; suportă supratactare (overclocking) și asta deoarece e un model black edition; suportă până la 10 nuclee, adică 4 câte are procesorul și 6 de la plăcile video atașate în mod Crossfire.
Contra: în opinia mea putea avea mai multe nuclee.

Concluzie

În opinia mea, acest procesor e foarte bun și chiar dacă puteți atașa plăci video „fără număr” eu zic că nu are rost să cumpărați mai mult de o placă video. Dacă sunteți un împătimit al jocurilor atunci puteți lua câte plăci credeți că e nevoie. Montarea cipului nu e complicată, dar e recomadat să urmăriți câteva tutoriale înainte.

Lasă un comentariu