AMD A10 X4 5700

Noile procesoare AMD Trinity au „aterizat” și în România, iar un model capabil e procesorul AMD A10 X4 5700. Vine ca o alternativă la A10 X4 5800K și vine cu un preţ bun Vezi prețul special de azi → care în opinia mea e bun, dar nu trebuie utiat că trebuie cumpărată și o placă de bază FM2, iar în momentul de față câteva găsiți aici. Dacă te interesează în care ar fi echivalentul de la Intel atunci trebuie știut că este undeva între i3 și i5. Din acestă cauză e o alternativă foarte bună la un Intel fiind excelent la gaming… dacă achiziționați și o placă video pe măsură.

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea cum arată n A10, în imagine fiind un 5800. În esență toate modele de procesoare de la AMD arată cam la fel și eu cred că nu ar trebui să vă preocupe prea mult cum arată, ci ce poate. Din imagine nu se vede că are și un cip grafic, dar are un AMD Radeon HD 7660D integrat care e foarte bun… asta nu înseamnă că nu trebuie cumpărată o placă video capabilă.

Procesorul

Specificaţii tehnice

A10 X4 5700 nu suportă overclocking deoarece nu e un model black edition, dar 5800K are aceste capabilități. Are 4 nuclee, iar dacă mai adăugați câteva plăci video atunc iputeți ajunge la maxim 10 nuclee… de aici vine A10. 😉 Frecvența e de 3400, dar nu știu dacă are o importanță prea mare pentru dvs. Din păcate se poate monta doar pe plăci FM2 care nu costă prea mult.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț bun și de aceea cred că o să vă puteți face un sistem desktop PC de tip gaming foarte bun; garanția e de 3 ani și asta e un lucru foarte bun deoarece în mod normal procesoarele AMD au doar unul ori doi ani de garanție; vine cu numeroase tehnologii utile care o să vă ajute să rulați rapid ceea ce doriți.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci un desktop bun la orice timp de sarcină atunci cred că un A10 ar fi foarte bun. Nu costă prea mult, iar cei de la AMD laudă foarte mult acest model. Montarea sa nu e deloc complicată, dar nu strică să urmărești un tutorial sau ceva de genul pentru a vedea concret ce și cum.

Lasă un comentariu