Allview Viva Q8, tabletă Quad Core cu Android 4.2

Allview Viva Q8 este o tabletă ideală pentru cei care se joacă jocuri, vizionează filme ori pur și simplu navighează pe web. Având în vedere că are decât WiFi, e nevoie de un hotspot în apropiere ori optați pentru un adaptor 3G prin USB. Aceste adaptoare se pot conecta la tabletă prin ajutorul unui cablu OTG și nu suportă o listă prea mare de adaptoare (e bine să vă informați care sunt acestea). Însă, am observat că adaptoarele suportate sunt cam același indiferent de model. Prețul ei e unul foarte bun după părerea mea în special că oferă și cam 3-4 ore de autonomie. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și trebuie neaparat să-ți cumperi și un card Kingmax Micro-SDHC 16GB.

Poze

Cel de jos e varianta pe negru, dar există și o variantă pe alb iar culoarea nu va afecta în nici un caz prețul, deoarece vorbim de aceleași caracteristici.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul cu patru nuclee e un Cortex A7 de 1GHz și frecvența nu are un rol prea mare cât timp are multe nuclee. Pe partea de jocuri, bineînțeles, se descurcă foarte bine. Ecranul de 7.9 inci e unul multi-touch și cu panou IPS, dar rezoluția sa nu e una foarte grozavă – 1024 cu 768 pixeli. Are o rezoluție mai mică deoarece se dorește o autonomie mai mare, dar concurența oferă ecran mai detaliate. Unghiurile de vizibilitate sunt ca la oricare alt IPS.

La capitolul memorie are 1GB RAM care e suficient și 8GB memorie (utilizabilă e ceva mai puțină). Pe partea de multimedia are următoarele dotări: difuzoare stereo, cameră foto + cameră web, procesor grafi cu 8 nuclee, slot pentru card și HDMI. Deci poate fi conectată la un monitor sau la un televizor. O funcție precum MHL ar fi fost interesantă deoarece aceea ar fi încărcat tableta în timpul rulării unui film pe TV/monitor.

Alte porturi ale acestei tablete sunt următoarele: micro USB și ieșire audio. Versiunea Androidului e 4.2 și e cea mia nou după cum bine știți. Aduce ceva îmbunătățiri dar nu foarte evidente.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design slim cu capac din aluminiu, ecran cu panou IPS, cameră foto modestă, procesor performant, Android versiunea 4.2 etc.
Minusuri: rezoluția mică a ecranului și memoria internă nu e prea mare.

Concluzie

Acest Allview Viva Q8 reprezintă cea mai bună concurență pentru Asus, Samsung, Lenovo etc. deoarece prețul e foarte atractiv. Jos poate fi vizionată o prezentare interesantă a acestei noi tablete.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Allview Viva Q8, tabletă Quad Core cu Android 4.2”

  1. am de putine zile acest produs; dupa primele utilizari, ma declar multumit; meniul este foarte simplu, timpul de raspuns al oricarei pagini de internet sau deschiderea unei aplicatii este foarte scurt; nu mi s-a intamplat sa se blocheze; bateria mea a ajuns si la vreo 5 ore de functionare (nu m-am jucat, ci doar am citit mailuri, facebook, skype si alte cateva chestii normale care nu au solocitat-o foarte tare)

  2. Va rog lamuriti’ma si pe mine, nu prea ma pricep… De ce model de stick am nevoie pentru a ma conecta la Internet? 🙂

Comentariile sunt închise.