Allview Viva Q7, tabletă performantă de 7 inci

Tableta Allview Viva Q7 vine ca alternativă la modelul Viva Q8 care e ceva mai mare dar și mai scump. Caracteristicile lor sunt destul de apropiate, însă e ceva mai mic pentru aceasta. Din numele său putem trage concluzia că e vorba de o tabletă de 7 inci dar cu procesor foarte bun – Quad Core. Astfel, devine o tabletă multimedia decentă iar aplicațiile pornesc foarte repede. Puteți rula orice joc 3D, chiar unul recent apărut și care are cerințe hardware mai mari. Dimensiunile sale sunt numai bune pentru a fi utilizată cu o singură mână. Dacă vreți o tabletă portabilă pe care să vizionați film și să vă jucați, cele de 7 inci sunt numai bune (sun ușoare și ajungeți ușor cu degete ușor dintr-un colț în altul). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Bineînțeles, postez două poze cu aceasta, dar și un clip la final care poate vă este mai de folos.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul e același ca și pe Q8 și sper să vedem mai multe tablete de la Allview cu Quad Core, IPS și memorie RAM de 8GB. Defapt, mi-aș dori să fie dotări standard pentru ca toate tabletele să fie la fel de atractive. Mai precis, acel procesor e unul de 1GHz și chiar dacă are o frecvență mică, e performant datorită unui număr mare de nuclee.

Ecranul IPS de 7 inci are o rezoluție modestă dar nu grozavă, deoarece există tablete cu imagine mai detaliată însă prețul e ceva mai mare. Are 1Gb memorie RAM care e suficientă după părerea mea și 8GB memorie internă. Un card Kingmax Micro-SDHC 16GB e o soluție pnetru spațiu de stocare mic.

Are decât un difuzor dar în general tabletele de 7 inci vin doar cu unul. Oferă dotări ca: slot pentru card, cameră web, WLAN și baterie de 3000 mAh. Autonomia nu e prea mare dar e similară cu cea a unui laptop – 3-4 ore. Ca și porturi are: HDMI, audio și USB. Designul e simplu și plăcut, iar capacul e realizat din aluminiu. Suportă diverse fișiere și aplica ții deoarece aduce cel mai nou Android – 4.2 JB.
Sistem de operare:Android 4.2 Jelly Bean

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor cu 4 nuclee, ecran IPS, suportă modem 3G, posibilitatea introducerii unui card și prețul.
Minusuri: doar un difuzor.

Concluzie

Acest Allview Viva Q7 nu e cea mai ieftină tabletă însă procesorul spune totul :). E bine să alegeți o tabletă care să aibă cel puțin un Dual Core

Te-ar mai putea interesa