Allview Viva i10G, tabletă quad core

Zilele acestea cei de la Allview au lansat tableta Allview Viva i10G, o tabletă cu 3G, ecran IPS (rezoluție 2048×1536) și procesor quad core marca Intel. Normal că vorbim despre o tabletă cu sistem de operare Android, iar acest lucru garantează în principal că putem juca diverse jocuri din Google Play Store (fostul Android Market).

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Iar, pe acești bani primim un dispozitiv foarte performant cu procesor Atom Z3735D. Dacă te interesează aspectul său atunci trebuie știut că din imaginea de alături poți să-ți faci mai bine o impresie despre cum arată.

Tableta pe alb
Tableta pe alb

Pe partea de specificații acest model se descurcă foarte bine deoarece are procesor rapid, două camere, 2GB memorie RAM și Android 4.2. E ciudat că nu au optat pentru Android 4.4, dar e bine și așa. Memoria sa internă e de 16 giga și în opinia mea e suficient pentru jocuri și poze. Dar, trebuie știut că doar vreo 12 sunt utilizabili deoarece restul sunt ocupați de sistemul de operare și de aplicațiile preinstalate.

Lucrurile care trebuie apreciate la acest model sunt prețul nu prea mare, aspectul plăcut, performanțele de care dă dovadă și că are un ecran foarte clar… chiar dacă-i vorba despre un model de 9,7 inci.
Ce nu-mi palce mie la dispozitivele Allview e faptul că ei nu pot sta locului și modifică interfața Android făcând-o deloc atractivă. Mi-a; dori să furnizeze Androidul standard sau măcar să angajeze pe cineva care să facă o interfață mai plăcută vizual… ceva similar TouchWiz de la Samsung.

Concluzia mea legată de acest model e că își merită banii deoarece nu prea găsești multe tablete cu ecran așa de clar. Nu trebuie să vă deranjeze că nu are Android KitKat deoarece ca funcționalitate e similar cu 4.2, iar aplicațiile vor rula perfect și pe ce are. Nu este exclus ca pe viitor cei de la Allview să furnizeze un update la firmware.

Te-ar mai putea interesa