Allview Impera i8, tabletă ieftină cu Windows 8.1

Tableta Allview Impera i8 e una ceva mai diferită decât cele cu Android dar și prețul e puțin diferit. Oricum, prețurile tabletelor cu Windows au mai scăzut și la un moment dat nu va mai exista nici o diferență de preț. Cele două sisteme de operare sunt diferite, Windows-ul e mai fluent și nu necesită prea multă performanță hardware, pe când Androidul e mai complex ca opțiuni și se adresează celor pasionați de jocuri și aplicații. Androidul e prezent de mai mult timp pe platformele mobile de aceea și magazinul online de aplicații e mai generos, dar prevăd că dezvoltatorii de aplicații se vor axa și pe acest sistem.

Alternative sunt tabletele cu Android sau cele de la alte branduri dacă vreți să vă axați pe aceeași platformă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Un Quad Core Z3735E de 1.33 GHz e satisfăcător deoarece e performant iar placa video e cea Intel HD care poate reda jocuri. Ecranul poate fi folosit pentru redarea de filme HD deoarece imagine e de 1280 cu 800 pixeli. Pentru că e un IPS, unghiurile de vizibilitate sunt mari și imaginea e clară din orice unghi ați privi ecranul.

Are 1GB RAM care e suficient dar era bine să fie de 2GB pentru viitoare aplicații. La ora actuală nu sunt aplicații are necesită cerințe hardware mari. Spațiul de 16GB nu e așa de mare deoarece utilizabil e mai mic și se poate folosi un card de memorie pentru mai mult. Dotările sale sunt: difuzoarele stereo, cameră web HD de 2 MP, cameră de 5 MP, slot pentru card, WiFi, bluetooth etc. Autonomia nu e foarte mare dar poate fi comparată cu cea a unui laptop bun – 4 ore și jumătate de navigare web. Versiunea 8.1 e ultima dar cu siguranță vor mai fi și alte versiuni. Nu cred că aceasta va primi acel upgrade dar și așa mi se pare destul de reușită.

Plusuri: are un ecran IPS HD, sistem de operare nou, bluetooth, spațiu intern generos, port HDMI, performanțe modeste etc.
Minusuri: nu sunt.

Allview Impera i8 e o alegere bună pentru cei care vor o alternativă la un laptop sau desktop, deoarece vor ceva mai portabil.

Te-ar mai putea interesa