Allview AX1 Shine IPS

Allview AX1 Shine e o nou tabletă sub brandul Allview care are un ecran de 7 inci cu rezoluție aproape HD. Ecranul e unul foarte clar deoarece e IPS și asta presupune că are niște unghiuri de vizibilitate foarte bune. Despre preț se poate spune că e undeva între 800 și 900 de lei are un preț bun Vezi prețul special de azi » și pot spune că mie nu mi se pare deloc mult în condițiile în care vine cu Android 4.0.4 (variantele mai noi de AX1 Shine poate că vin cu 4.1), cu GPS și 3G. Modelul acest vine după Speed City SuperSlim, dar e mult mai bun. Ceva similar de la E-Boda e Impresspeed Supreme X200 IPS, dar are un preț ceva mai mare.

Poze

Se poate vedea că e un model negru, iar despre portabilitate trebuie spus că nu e deloc negativ influențată de ecranul de 7 inci. Astfel, greutatea de undeva la 350 grame e foarte mică și face ca tableta să fie ușor de dus în buzunarul unei geci. Din imaginea a doua se poate vedea că e dotată și cu cameră care ajută la fotografiere și filmare.

Din față
Din față
Spatele
Spatele

Specificaţii tehnice

Tabletul de față vine cu un procesor dual core pe arhitectură Cortex A9, iar cipul grafic e unul PowerVR SGX 531 foarte capabil. Jocurile vor rula foarte bine deoarece are și 1GB memorie RAM care face ca totul să ruleze fluent. Memoria internă e de 2GB, dar poate fi mărită cu ajutorul cardurilor de memorie cu până la 32 de giga în plus.

Păreri pro şi contra

Pro: are meniu în limba română; vine cu 3G și suport GPS; prețul e unul foarte bun; are două camere care te vor ajuta să comunici mai eficient; portabilitatea e excelentă deoarece bateria ține maxim 5 ore; vine de la un brand românesc foarte apreciat; garanția standard e de 2 ani; sistemul de operare e unul foarte extensibil cu diferite aplicații și jocuri.
Contra: nu vine cu cel mai nou Android, dar sunt sigur că vor fi disponibile actualizări; ecranul nu e HD.

Concluzie

Tableta de față e destinată segmentului business, dar e foarte bună și pentru home use. Prea multe poze nu sunt disponibile, dar cred că filmarea aceasta e un excelent preview la ce poate face tableta.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Allview AX1 Shine IPS”

  1. Eu o am de cateva zile si o recomand pe motiv ca merge fara sa se blocheze. Chiar nu ma asteptam ca aplicatiile si jocurile sa ruleze asa de fluent.

Comentariile sunt închise.