Allview APC-N570 W

Poate te întrebi cu ce e special laptopul Allview APC-N570 W. Față de modelul APC-N570 B e alb, iar față de restul modelelor de 13,3 inci e mai ieftin. (Nu știu dacă are rost să sun și că e făcut de românii de la Allview.) Performanțele laptopului sunt decente și asta deoarece are procesor Atom dual core și 2 giga de RAM. Era interesant dacă avea mai mulți RAMi, dar având în vedere că vorbim despre un procesor Intel Atom nu știu care e sensul.

Portabilitatea e destul de bună deoarece mini laptopul are o greutate de un kilogram și jumătate, iar bateria are 4000 mAh (sincer nu știu cât zic că ține oficial, dar o autonomie de peste 4 ore ar fi decentă).

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E un preț similar modelului B, dar eu cred că e un preț foarte bun pentru un laptop de 13,3 inch. (În general laptopurile cu un ecran de undeva la 13,3 țoli au un preț de plecare de 2000 lei.)

Poze

Din punct de vedere estetic seamănă destul de mult și cu modelul APC D425.

Aproape închis
Așa arată tastatura

Specificaţii tehnice

Allview APC-N570 W e dotat cu un procesor Atom de ultimă generație care are grafică integrată cu suport HD, dar nu are port HDMI. Această placă e bună și pentru jocuri, dar să nu vă așteptați să jucați Warcraft 3 la detalii maxime și cu harta plină.

Pe partea de memorie stă mai bine decât unele netbook-uri deoarece are 2GB RAM și capacitatea hardului e destul de bună deoarece e de 320 giga. mai tare la hard e că are 7200 rotații.

Păreri pro şi contra

Pro: are sistem de operare Linux, prețul nu e mare, autonomia e bună și performanțele sunt… decente. (Datorită OS-ului instalat poate fi folosit pentru navigat, de exemplu, din momentul când ajunge acasă.)
Contra: nu are tastatură numerică (oricum nu încăpea) și nu vie cu Windows. (Poate că lipsa tastaturii numerice îi dă un plus de eleganță și de look de la Mac-uri deoarece oarecum pare a fi un laptop Mac.)

Concluzie

Modelul W de APC (Allview Personal Computer) e unul special deoarece cu greu o să găsiți ceva alb și performant la acești bani. Nu este o soluție business dar e una ultra portabilă la un preț accesibil.

Te-ar mai putea interesa