Allview APC D425

Cel mai ieftin laptop disponibil la ora actuală e acest laptop Allview APC D425 care după cum vedeți vine cu un procesor Intel Atom D245 adică cu un procesor pentru netbook-uri. Acesta e un model Single Core de 1.8 GHz cu un cache de jumătate de mega deci e decent din punct de vedere al performanțelor și poate fi comparat cu modele N445 și N450. O alternativă cu preţ similar e un netbook Acer eM355-N571G32ikk. Deci dacă căutați un laptop cu un buget pentru un netbook, Allview APC D425 ar fi cea mai ieftină alegere în special că e și elegant datorită carcasei subțiri. Cred că acesta e primul laptop al acestui producător, motiv pentru care nu e foarte reușit și aici fac referire la autonomia de 2 ore care din punctul meu sub medie. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

allview apc d425 2
Din față
allview apc d425 1
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Intel Atom D425 de 1.8 GHz vine cu tehnologie 54 nm și un cache de 512 KB. Ecranul de 13.3 e unul LCD cu iluminare LED și are o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli. Deci are o rezoluție interesantă nemaiîntâlnită pe laptopuri, mai degrabă pe netbook-uri și e numai bună dacă doriți să vizionați filme HD sau 720p. Având în vedere că are 2 giga de RAM DDR3 la o frecvență de 1066 MHz și sistem de operare Linux, puteți opta numai bine pentru un sistem de operare Windows 7 Ultimate pentru mai multe performanțe. Capacitatea memoriei RAM nu cred că poate fi upgradată la mai mlt de 4 în special că are numai un slot pentru aceasta.

Placa video integrată e Intel GMA 945G SE care nu e una foarte performantă dar numai bună pentru redarea filmelor de tip 480p sau chiar și 720p. Nu o recomand pentru cei care doresc să joace un jos 3D nou. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații un astfel de laptop Allview are cameră web, cititor de carduri, microfon, ieșire audio, LAN, WLAN și două USB-uri 2.0. Are o greutate de numai 1.4 kilograme datorită acumulatorului Li-Po și designului foarte subțire. Sistemul de operare de pe acest APC D425 de la Allview e Linux.

Păreri pro și contra achiziției

La un așa preț nu prea poți să ai cine știe ce pretenții dar un netbook ar fi mai performant dar nu ar avea aceeași rezoluție și diagonală. Autonomia de 2 ore cred că e destul de mică având în vedere că un laptop în medie are o autonomie de 3 ore.

Concluzie

Acest laptop Allview APC D425 e un model ieftin cu performanțe limitate, dar dacă nu ai un buget prea mare în special că mai trebuie să cumperi și un router wireless acesta ar fi cea mai bună alegere.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Allview APC D425”

  1. Nu este prea bun. Are sistemul de ventilatie in partea de jos si de fiecare data cand il tin mai mult in priza ( gen 4,5 ore) incepe sa se blocheze. Plus ca il am de 5 luni si deja am inceput sa am probleme cu unele taste. Bateria tine cam o ora jumate. E ok, desi ma asteptam sa tina macar 2 ore. Daca ar fi sa mai aleg odata, nu l-as cumpara.

Comentariile sunt închise.