Allview 3 Speed Quad HD, tabletă ieftină

Allview 3 Speed Quad HD face parte din noua serie de tablete performante de la acest producător și nu e una chiar așa de scumpă. Spun asta pentru are specificații decente pentru acest preț: procesor Quad Core, 1GB RAM, 8GB spațiu etc. Nu e vorba de o tabletă high-end dar poate face față oricărei provocări, fie ea și un joc 3D cu detalii grafice impresionante. Designul e același chiar dacă e vorba de o tabletă mai nouă și nu cred că era ceva de îmbunătățit. Îmi plac tabletele cu partea frontală pe negru lucios și space mat gri. Bineînțeles dacă carcasa era una din aluminiu, de exemplu, se simțea ceva mai bine și era mai ușoară dar nu putem avea astfel de pretenții.

O tabletă e o soluție mult mai ieftină decât un laptop sau un desktop, iar pentru anumite fișiere puteți instala aplicații. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Pachetul conține puține accesorii (cablu de date și încărcător) dar voi vă puteți lua un cablu OTG, o tastatură ori niște căști, depinde ce aveți nevoie. Chiar și un stand ar fi grozav deoarece tableta poate fi poziționată perfect pe birou și așa veți avea ambele mâini libere pentru scris ori jocuri.

Procesorul e cea mai importantă componentă a unui dispozitiv și în funcție de cât e de solicitat, autonomia dispozitivului poate diferi dar poate atinge chiar și 6-8 ore. Procesorul grafic e unul corespunzător, astfel puteți juca diverse jocuri ori reda filme HD. Nu vă recomand filme care au o calitate video mai ridicată deoarece ecranul e doar de 9.7 inci cu rezoluție 768p. Memoria RAM și spațiul de stocare par decente – 1GB, respectiv 8GB. Ca oricare altă tabletă cu Android, și aceasta acceptă carduri destul de mari (vă recomand unul de cel mult 16GB).

E dotată cu două camere, cea din față e bună pentru apeluri video iar cea din spate pentru a filme ori pentru a face niște poze. Cu siguranță, calitatea imaginii e modestă și nu se poate compara cu cea a unui aparat foto. Dispune doar de conectivitate WiFi, dar suportă și modemuri 3G externe (cu cablu OTG).

În lateral observ și o ieșire HDMI care e ideală pentru cei ce dețin un televizor or monitor cu intrare HDMI. Sistemul de operare al acestei tablete e Android 4.2.2 JellyBean, deci nu e chiar ultima versiune dar e ok.

Allview 3 Speed Quad HD e o alegere bună în acest buget iar dacă vrei o tabletă de la un producător mai cunoscut și care să aibă cam aceleași specificații, va trebui să scoateți ceva mai mulți bani din buzunar. Avantajul achiziționării unei tablete ieftine e acela că o puteți schimba mai des.

Te-ar mai putea interesa