Alienware M18x

Un Alienware foarte performant este acest laptop Alienware M18x Stealth Black care vine în două configurații interesante. Vine și în doucă culori după cum ați observat (Nebula Red și M18x Stealth Black). Spun asta deoarece vin cu plăci video diferite, varianta mai ieftină vine cu două plăci video nVIDIA iar varianta cealaltă vine cu două plăci video AMD. Oricum varianta cu placă video AMD este mult mai bună deoarece are ceva mai mulți RAMi, hard de tip SSH și unitate Blu-Ray. Acestea ar fi deosebirile majore, dar sunt mai multe asemănări decât deosebiri. Cât despre procesoare, acestea nu prea diferă. În sensul că ambele cu i7 Sandy Bridge cu cache de 6 MB. M18x are un preț bun Vezi prețul special de azi » iar dacă v-am dat pe spate cu prețul atunci ar trebui să optați pentru un Alienware M17xR3 sau chiar un Alienware M14x.

Poze

Dechis
Pachet cu accesorii Alienware

Specificații tehnice

Aceste două configurații de M18x vin cu procesoare i7 Sandy Bridge 2720QM și 2630QM care au frecvențe de 2.2 și 2 GHz, cache-uri de 6 MB și tehnologie 32 nm. Ecranul este unul LCD LED cu rezoluție Full HD de 1920 cu 1080 pixeli și diagonală de 18.4 inci. Memoria RAM este de 8 giga la 1600 MHz la varianta mai scumpă și de 6 giga 1333 MHz la varianta mai ieftină. Aceasta poate mărită până la 16 giga/32 giga.

Hard disku-uri sunt de 1.5 tera (750 + 750 giga) la modelul mai scump și de 1 tera (500 + 500 giga) la celălalt model. Cele de 1.5 tera sunt de tip SSH dar ambele (cel de 1.5 tera și 1 tera) au o viteză de rotație de 7200 RPM. Pentru configurația mai scumpă vom avea două plăci video AMD Radeon HD 6970M de 4 giga iar cealaltă două plăci video nVIDIA GeForce GTX 460M de 3 giga. Pe partea de multimedia vin cu unitate Blu-Ray/DVD, două difuzoare stereo cu subwoofer cu tehnologie Waves MaxxAudio și Klipsch, cameră de 3 MP și cititor de carduri doar pentru configurația mai scumpă.

La capitolele comunicații și porturi Alienware M18x Stealth Black vine cu porturi HDMI cu intrare/ieșire video,port VGA, o mufă RJ-45, două USB-uri 3.0, eSATA, microfon, două USB-uri 2.0, două ieșiri audio, bluetooth și Wi-Fi. Alienware M18x vine cu sistem de operare Windows 7, o baterie de 12 celule care oferă o autonomie excepțională și are o greutate de 5.4 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Design-ul este unul foarte reușit, configurațiile sunt foarte bune iar dotările sunt pe măsura prețului deci are un raport calitate/preț bun. Din păcate nu are harduri de tip SSD. Tastatura iluminată poate fi setată pe orice nuanță de culoare doriți ca și la precedentele modele.

Concluzie

Acest model de laptop Alienware M18x Nebula Red este un laptop de tip Premium/Gaming ce se adresează doar profesioniștilor sau celor cu bani. Motiv pentru care numărul modelelor este restrâns și deci nu oricine are/va avea un asemenea gadget ultraperformant.

Te-ar mai putea interesa