Alienware M17xR3

Cel mai nou model Alienware oferit de producătorul Dell este acest laptop Alienware M17xR3 3D. Aceasta reprezintă noua generație de laptopuri cu ecran de 17 inci. E ceva mai ieftin ca predecesorii săi și e cel mai performant laptop pentru jocuri disponibil pe piața din România. Această variantă vine în două configurații asemănătoare dar prețul diferă de la o configurație la alta cu vreo 2.000 și ceva de lei. Varianta mai performantă vine cu SSD, 2 giga de RAM în plus și eSATA. Ambele modele M17xR3 au ecran cu imagine 3D și cred că au și ochelari nVIDIA GeForce 3D Vision care costă undeva la 350 lei. Acest Dell Alienware M17xR3 are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Există alternative cu ecrane mai mici de la acest producător pentru un buget ceva mai mic cum ar fi modelul Alienware M14x, dar un model de dimensiuni generoase este Alienware M18x.

Poze

Pachetul
Întredeschis

Specificații tehnice

Nu am specificat că și procesoarele diferă puțin și anume la varianta mai scumpă avem un i7 Sandy Bridge model 2820QM cu 2.3 GHz și cache de 8 MB, iar la cea ieftină avem un model 2720QM cu frecvență de 2.2 GHz și cache de 6 MB. Nu ştiu dacă există un procesor mai tare ca acesta disponibil pentru laptopuri. Ecranul are un refresh de 120 Hz și este unul cu imagine 3D și aspect lat. Acesta are o rezoluție Full HD de 1920 cu 1080 pixeli și o diagonală de 17.3 inci. Deci imaginile vor lua viață cu ajutorul tehnologiei 3D și al culorilor oferite de tehnologia LED.

Memoria RAM are o frecvență de 1333 MHz și este de tip DDR3. Aceasta este de 6 giga respectiv 8 giga pentru varianta mai scumpă și poate fi upgradată până la 16 giga cu un cost redus datorită celor sloturi libere. Hard disk-uri sunt de 256 de giga de tip SSD pentru varianta mai scumpă și de 750 de giga de tip SATA pentru configurația cealaltă.

Ambele modele Dell Alienware M17xR3 au o placă video integrată HD Graphics 3000 care poate fi utilă pentru vizionarea de filme HD și Full HD dar și atunci când nu vă jucați deoarece vă oferă o autonomie mare datorită consumului redus de energie. Cea dedicată nVIDIA GeForce GTX 460M are o memorie video de 1.5 giga pe 192 de biți. Aceasta poate fi găsită doar pe laptopurile de ultimă generație dar și pe unele modele mai vechi dar performante de la Asus (RoG).

La capitolele multimedia, porturi și comunicații Dell Alienware M17xR3 are unitate Blu-Ray, difuzoare stereo, cameră de 3 MP, cititor de carduri, suport pentru tehnologie cu sunet 7.1 de tip Surround Klipsch, intrare HDMI, ieșire HDMI, port VGA, mufă RJ-45 pentru conectarea la o reţea sau internet, două porturi USB 3.0 pentru conectarea unui HDD extern sau memoriii USB, un Mini DisplayPort, microfon, S/PDIF, două USB-uri 2.0, două ieșiri audio, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: un astfel de laptop M17xR3 3D are tastatură iluminată cu tastatură numerică, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți, autonomie foarte bună datorită acumulatorului de 9 celule, design elegant și modern, vine în două configurații și este performant.

Ca minusuri: un M17xR3 e destul de greu (4.3 kilograme).

Concluzie

Acest laptop Alienware M17xR3 3D este un laptop doar pentru profesioniști și pentru cei cu bani, sau care sunt dispuși să-l ia în rate. Dacă vrei să ieși în evidență și nu ști cu ce, ia-ți un Alienware ca acesta ;).

Te-ar mai putea interesa