Alienware M17x Standard Base

Acest laptop Alienware M17x Standard Base FullHD poate fi găsit și sub numele de M17x R4 făcând parte din a patra generație. Configurația acestui laptop e una mai mult decât decentă: i7 IvyBridge, 24GB, SSD de 512GB și placă video GTX 675M. Cu siguranță M18x e o alegere mai bună chiar dacă costă mai mult deoarece are plăci video AMD CrossfireX și un ecran puțin mai mare. Nu știu dacă memoria RAM de 24GB va fi de folos la ceva, însă două plăci video performante cu siguranță vor fi. Pentru a cumpăra un astfel de laptop fie trebuie să aveți o sursă generoasă de venit fie alegeți ratele fixe. M17x Standard Base are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată
Din lateral

Specificații tehnice

Alienware M17x R4 vine cu procesor Intel Core i7-3720QM de 2.6 GHz și care vine alături de o placă video Intel care vă ajută să economisiți energie. Ecranul de 17.3 inci e suficient de mare pentru vizionarea de filme 720p sau 1080p. E normal ca rezoluția să fie una de 1920 cu 1080 pixeli. Spre deosebire de alte Alienwareuri, acesta are 24GB la 1600 MHz iar mai mult de 16GB nici nu cred că veți folosi. Poate doar jocurile viitoare vor cere atâta memorie RAM. Spațiul de stocare de 512GB aparține SSD-ului și poate fi mărit cu ajutorul unul HDD extern.

placa video GTX 675M e una de 256 de biți cu memorie de 2GB. Din păcate nu e cea mai grozavă, dar e o placă video clasa 1. Dotările acestui laptop sunt porturi (HDMI, USB, audio, DisplayPort, S/PDIF), card readerul, cameră web HD, WLAN etc. Bateria de 9 celule oferă o autonomie decentă în mod office iar când vine vorba de jocuri oferă exact cât aveți nevoie (circa 4 ore). PE partea de software are atât Windows 7 cât și antivirus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: iluminare foarte reușită ca și la predecesoarele, robust, performanțe impresionante în jocurile actuale și cred că o să facă față cu brio chiar și jocului Crysis 3.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Acest Alienware M17x Standard Base e un laptop reușit, însă eu vă recomand M18x R2 cu plăci video AMD deoarece mi se pare o investiție mai bună. Însă dacă nu doriți să stricați prea mulți bani și acesta e o alegere bună. Nu veți găsi laptopuri de gaming care să poată concura cu acestea. Dacă nu vă doriți un Alienware  ci doar un laptop de gaming cu raport performanță/preț bun, o recomandare ar fi și un Asus G55 sau G75 care vin cu GTX 660M.

Te-ar mai putea interesa