Alienware M14x Standard Base

Acest laptop Alienware M14x Standard Base e cel mai mic și accesibil model al acestui producător. Se datorează diagonalei de 14 inci și pentru că configurația sa nu are plăci video pe 256 sau 192 biți. Vine cu placa video GT 650M care poate fi găsită și pe laptopurile de gaming ale altor producători. E a doua generație de M14x de aceea se numește și M14x R2. Având în vedere prețul, cred că ar trebui să optați pentru un RoG G55 de la Asus, în special dacă nu vi-l permiteți pe acesta. Un astfel de laptop se adresează celor care își pot permite aproape orice și de aceea, doar un astfel de laptop le este pe plac. Cu acesta veți ieși ușor în evidență, însă modelele mai mari oferă performanțe și mai bune. M14x Standard Base are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-3610QM de 2300 MHz e unul care se găsește pe multe laptopuri, chiar și mai ieftine dar cu siguranță oferă cele mai bune performanțe. Ecranul de 14.1 inci oferă o rezoluție decentă pentru dimensiunile sale – 1600 cu 900 pixeli. Calitatea imaginilor e asigură și de tehnologia LED. Față de modelul de cu Core i5, acesta re o memorie RAM de două ori mai mare, adică e de 8GB la o frecvență de 1600 MHz. SSD-ul său e unul de 256GB care cred că e suficient pentru a instala jocurile și aplicațiile favorite.

Placa video GeForce 650M de 2GB e una de 128 de biți și e cel mai bun model pe 128 de biți. Dotările acestuia sunt diverse și o mare parte dintre ele probabil că le știți, de aceea voi enumera doar cele speciale: cameră HD, sunet THX TruStudio, subwoofer, mini DisplayPort, bluetooth v4 etc. Bateria sa de 8 celule furnizează o autonomie peste medie – undeva la 4 ore. Bineînțeles vine cu software licențiat, antivirus, tastatură iluminată și culoare Plasma Purple. Poate reda fără probleme jocuri precum Battlefield 3 sau Crysis 2:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: SSD de 256GB, 16GB RAM, diverse porturi, robust și realizat din materiale de bună calitate.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Alienware M14x Standard Base e un laptop de ultimă generație și chiar dacă nu vine cu cele mai bune componente hardware, se poate lăuda cu eficiența și performanțele. Cu acesta puteți juca toate jocurile la detalii medii și la rezoluție HD+. A pus un clip cu despachetarea acestuia și astfel vedeți care e conținutul pachetului:

Te-ar mai putea interesa