Alienware Aurora Cosmic Black, sistem desktop

În acest review voi scrie despre cel mai bun sistem desktop PC sau calculator pentru gaming, care este oferit de cei de la Dell şi se numeşte Alienware Aurora ALX Cosmic Black. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », este cam piperat dar nu prea am ce să-i reproşez la capitolele design, funcţionalitate, performantă şi calitate. Acest calculator sau sistem desktop PC pentru jocuri a apărut recent pe magazinul online. O alternativă de luat în considerare este Alienware AURORA ALX I7-930.

Dacă eşti un gamer înrăit şi ai căştigat la Loto sau mai ştiu eu de unde ai făcut rost de bani poţi opta pentru o asemenea „sculă” şi poţi juca jocuri la detalii maxime. Nu cred că vei avea probleme pe o perioadă de cel puţin 10 ani cu această configuraţie extremă. Pentru că are o aşa de bună configuraţie, cei de la Alienware au trebuit să-i făcă şi o mică aerisire, şi anume un fel de plafon retractabil pentru evacuarea aerului cald în timpul în care vă jucaţi.

Trebuie să precizez faptul că acest sistem desktop Alienware Aurora Cosmic Black sau calculator de gaming vine în patru configuraţii diferite. Cel mai scump Alienware Aurora Cosmic Black este undeva la 200 de milioane, adică cam vreo 4.700 de euro cât o maşină. Iar cel mai ieftin este undeva la 1.800 de euro. La fel ca şi la modelele anterioare oferite de acest producător de electronice de gaming, design-ul sau mai bine zis aspectul scoate în evidenţă faptul că nu se adresează amatorilor ci profesioniştilor. Nu ştiu câţi vor fi cei care-şi vor cumpăra un asemenea sistem. Eu dacă aş avea atâţia bani mai bine mi-aş lua o maşină. Oricum pentru mulţi români acesta rămâne doar un vis sau un produs de admirat, poate pe viitor vom vedea modele şi pentru buzunarele noastre. Aceste sisteme desktop vin cu iluminări diferite (albastru-Astral Aqua, roşu-portocaliu, mov etc.), pozele îşi spun cuvântul…

Poze

Despachetat
Pe albastru – din faţă

Specificaţii tehnice

Specificaţiile sunt oarecum asemănătoare la unele capitole, motiv pentru care nu voi prezenta pentru fiecare sistem desktop PS Alienware Aurora în parte, ci le voi pune în ordinea crescătoare a preţului.

Procesoarele sunt Intel modelele i7 920, 960, 970 şi 980x la o frecvenţă de 2,6GHz, 3,2GHz, 3,2GHz şi 3,3GHz şi cache de 8MB, 8MB, 12MB şi 12MB. Modelul plăcii de bază este acelaşi şi anume Intel X58 mATX pentru cele patru configuraţii.

Sunetul integrat este deasemenea acelaşi HDA 7.1 Dolby Digital. La capitolul porturi toate cele patru au două sloturi pentru PCI Express x16 şi două sloturi PCI Express x1. Au acelaşi tip de reţea şi chipset Intel X58.

La capitolul memorie RAM de tip DDR3 cele trei Alienware Aurora diferă foarte mult, şi anume au 6 giga (3*2) la 1333MHz, 12 giga (6*2) la 1333MHz, 6 giga (3*2) la 1600MHz şi 12 giga (6*2) la 1600MHz.

La capitolul unităţi de stocare Alienware Aurora au hdd de 1 TB, două de 1 TB, două de 1 TB şi două de 256 de GB de tip SSD.

Plăcile video au o memorie video de 1 giga (numai a doua configuraţie are o memorie de 1,8 giga), poate ziceţi că este ca puţin, ei bine fiecare vine cu două modele de acelaşi fel pentru fiecare configuraţie: ATI model Radeon HD 5670, nVIDIA model GeForce GTX460 SLI, AMD model Radeon HD 6870 şi AMD model Radeon HD 6870.

Primele două Alienware Aurora Cosmic Black vin cu sistem de operare Windows 7 Home Premium, iar următoarele două vin cu varianta Ultimate.

Aceste sisteme desktop vin şi cu periferice Alienware incluse şi anume: tastatură Alienware de tip multimedia şi mouse optic Alienware. Carcasele sunt de tip MiddleTower pentru gaming  şi vin în mai multe culori de iluminare. (Terra Green/Astral Aqua etc.)

Sursele sunt de 525 de W, numai pentru cea Aurora ALX Cosmic Black care este şi a treia este de 875 de W.

Fiecare dintre aceste carcase cântăreşte undeva la 20 de kilograme. La capitolul porturi stau la fel de bine: SPDIF Digital Output, 8 USB-uri, intrări multiple pentru microfoane, eSATA, intrare audio, reţea RJ-45, boxe de o parte şi de alta, două Firewire IEEE 1394, boxă centrală, boxe în faţă şi spate,  ieşire audio etc.

Teste

Primul test
Puncte primite de Win 7

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: Alienware Aurora Cosmic Black au procesoare cu 6 nuclee, plăci video exterm de performante fiecare având o memorie video de 1 giga, culorile pot fi setate după preferinţe (galben, roşu, albastru, mov etc.) în peste 160.000 de nuanţe, jocurile rulează la detalii maxime iar răcirea se face cu lichid. Sistemul desktop PC Alienware rulează toate jocurile de astăzi cu peste 40 fps, fără nici măcar sacadare. are suport Multi-GPU cu tehnologie Crossfire.

Ca minusuri: un astfel de sistem desktop PC Alienware Aurora Cosmic Black este unul foarte scump şi nu prea sunt mulţi doritori care vor cumpăra un astfel de „monstru”, chiar şi dacă costă 7.600 de lei, care este şi cel mai ieftin.

Concluzie

Pot preciza că un astfel de sistem este unul extrem de performant şi nu cred că există un sistem desktop PC mai bun ca acest sistem desktop PC Alienware Aurora Cosmic Black fie şi el modelul ALX.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Alienware Aurora Cosmic Black, sistem desktop”

  1. In comparatie cu un MacBook Pro sistemul acesta are un pret care m-ar face sa il aleg in detrimentul celui de la Apple…Nu ca as refuza si un calculator de la Apple. 😀

  2. Calculatoarele (iMac-urile) şi laptopurile oferite de Apple fie ele Probook, Macbook sau mai ştiu eu cu se mai numesc… sunt lăudate pentru consumul redus, mărimea redusă şi chiar autonomia foarte mare în cazul laptopurilor. Aceste sisteme Alienware consumă ceva mai mult decât un frigider, iar interiorul lor este cam „SF”… adică plin cu căblăraie, răcire prin lichid şi alte treburi. Ce mi-a plăcut la ele a fost faptul că vin cu periferice Alienware în pachet. Aştept calculatoare de la Asus şi anume Republic of Gamers care ar trebui să fi mai ieftine cu vreo 20% ca şi astea. Mie sincer nu-mi plac produsele Apple, din două motive: 1.numai prichindeii de bani gata au iPhone-uri şi 2. nu-şi merită banii la ce salarii avem…

Comentariile sunt închise.