Akai LT-2402AB

Cu câteva zile în urmă, a apărut un nou brand pe piaţa electronicelor din România. Acesta se numeşte Akai şi e un producător japonez cu sediul în Singapore. Un model care mi-a plăcut tare mult a fost acest televizor LED Akai LT-2402AB în special datorită specificaţiilor dar şi al aspectului elegant. O alternativă la acesta e LT-2220DVD care are DVD Player incorporat. Având în vedere că e un LED, calitatea imaginii va fi una foarte bună (contrast bun şi culorii vii), consumul e unul mic şi televizorul e destul de subţire (cam cât un deget). Poate fi uşor confundat cu un monitor pentru PC dar dacă vă uitaţi în spate veţi observa că are toate intrările necesare unui TV nou dar să nu se înţeleagă că nu poate fi folosit pe post de monitor (are intrare PC). Având în vedere că are HDMI, e un gadget ideal pentru filme ce pot fi rulate pe un laptop, player media sau PC. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
Cu telecomanda

Specificaţii tehnice

Diagonala ecranului e de 24 de inci (sau 61 cm). Nu e un model care vine cu tehnologie 3D dar care vine cu specificaţii tehnice interesante. Aici mă refer la timpul de răspuns de 5 ms, luminozitatea de 230 cd/mp, contrastul dinamic de 50000 la 1, rezoluţie Full HD şi unghiuri de vizibilitate de 160 şi 170 de grade pe verticală respectiv orizontală. Pe partea de porturi stă foarte bine cu mufă minijack 3.5 mm, SCART RGB, intrare PC, intrare audio-video şi HDMI. Deci poate fi conectat chiar şi la o consolă hardware dacă doriţi pentru a vă juca jocurile favorite. Ca şi caracteristici speciale are filtru comb 2D, teletext cu 1000 de pagini, fastext şi memorare 200 de programe.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: acest televizor Akai 2402AB e uşor, arată foarte bine, are HDMI, preţ accesibil, diagonală mare, mufă mini jack şi poate fi folosit ca un monitor.

Minusuri: contrastul putea fi unul mai bun.

Concluzie

Acest LED Akai LT-2402AB e o alegere ieftină pentru cei care doresc ceva mare şi performant dar care nu se poate compara cu branduri precum Samsung. Pentru utilizare modică (jocuri, filmeşi programe TV) îşi face bine treaba dar trebuie să recunosc că se putea mai bine şi anume câteva îmbunătăţiri la capitolul dotări. Dar la un aşa preţ nu prea poţi să ai cine ştie ce pretenţii. Jos am pus un clip de prezentare a acestor televizoare:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Akai LT-2402AB”

  1. Tatica, daca Akai e o firma noua, documenteaza-te, in trecut faceai deck-uri la liniile audio de crapa lumea…

  2. Brandul Akai a fost achizitionat de chinezi si nu mai are nici o legatura cu renumita firma japoneza ce fabrica magnetofoane de excepotie si alte produse electronice de top.
    Reviewul unui televizor care se limiteaza la a sopune ca imaginea e buna si culorile vii dar lipsesc unele dotari sau nu se cmpara cu Samsung e inuil si amatoricesc. Un review pentru a fi util ar trebui sa cuprinda minime informatii tehnice, o analiza care sa depaseasca afirmatiile oricarui amator ca lumina e stralucitoare si culorile frumoase …

Comentariile sunt închise.