Akai LT-2203AB

Dacă ești în căutarea unui televizor LCD ieftin atunci îți recomand televizorul LCD Akai LT-2203AB de 56 centimetri. Este optim pentru vizionarea filmelor și posturilor TV în format HD deoarece e un televizor HD Ready.

Surprinzător e timpul de răspuns mic al imaginii care e de 5 milisecunde. Astfel imaginea va fi afișată foarte rapid fără sacadări chiar dacă e vorba de un film de pe calculator sau de o filmare de la o cameră video. Se poate conecta un laptop sau o cameră prin intermediul portului HDMI cu care e dotat aparatul de față.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E așa de ieftin deoarece ecranul e mic (22 inci), nu are tehnologie LED și nici player multimedia sau tuner DVB C integrate. În opinia mea acest preț care se învârte în jurul sumei de 500 lei e extrem de bun mai ales că are și 2 ani garanție.

Poze

Seamănă destul de mult cu modelul care are DVD incorporat – LT-2220DVD.

Acasă

Specificaţii tehnice

Akai LT-2203AB are ecran LCD, iar dacă avea ecran LED atunci consumul de energie electrică era mai redus, dar și prețul de achiziție al lui creștea cu vreo 200 lei. (Acest aparat costă ceva mai puțin și datorită faptului că are câteva lipsuri menționate anterior.)

Deoarece are tehnologie LCD contrastul dinamic e undeva la 50000 la 1, iar luminozitatea e de 200 candele pe metru pătrat. Unghiurile de vizibilitate ale lui LT-2203AB sunt destul de bune și pe partea de recepție/transmisie are sistem TV PAL/SECAM.

E dotat cu numeroase conexiuni printre care SCART, HDMI, dar și D-Sub care e o conexiune utilă conectării unui PC la TV. Evident că televizorul LT-2203AB poate fi folosit pe post de monitor, dar niciodată un televizor nu va fi la fel de bun ca un monitor.

Păreri pro şi contra

Pro: are o greutate de sub 6 kilograme, are teletext, e HD Ready, costă puțin și are multe tipuri de conexiuni.
Contra: nimic contra achiziționării lui LT-2203AB.

Concluzie

Akai LT-2203AB este un aparat TV destinat celor care vor un astfel de electrocasnic ieftin sau celor care nu sunt obișnuiți cu tehnologia de ultimă oră cum ar fi playerul multimedia, conexiunile de rețea sau funcționalitatea Smart TV.

Alături e un preview la o serie asemănătoare (LT-2204AB), dar eu am pus acest clip pentru a vedea că cei de la Akai fac televizoare calitative.

Te-ar mai putea interesa