Akai LT-1990

Dacă sunteți în căutarea unui televizor simplu și pe cât de ieftin posibil, recomandarea mea e un televizor LED Akai LT-1990. Acesta e un LCD cu tehnologie de iluminare LED care are o diagonală de 47 cm și rezoluție HD. Deci e o alternativă foarte bună la actualul CRT sau LCD de acasă. Din fericire vine cu portul VGA sau D-Sub care înseamnă că putea fi folosit ca și un monitor. Dar și așa nu prea putem avea pretenții deoarece e vorba de un model accesibil pentru viziona filme și posturi TV. Dacă totuși doriți să-l conectați la o consolă sau la un media player, puteți să o faceți datorită ieșirii HDMI. deci e un model destul de funcționa datorită porturilor sale. O alternativă ar fi un LT-2660 care e mai mare dar și mai performant. LT-1990 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Are tehnologie de imagine LED care oferă un contrast dinamic de 50.000 la 1 și un consum foarte bun de curent. Pentru o diagonală de 47 cm sau 18.5 inci, rezoluția HD Ready e numai bună. Unghiuri de vizibilitate sunt și ele bune (170 respectiv 160 de grade). E dotat cu un Tuner TV analog și cam atât. Pe partea de conectori are HDMI, SCART, intrare PC- VGA, intrare audio-video și mufă minijack. Datorită acestor porturi, puteți să conectați un desktop sau un laptop la acesta iar pentru console ar fi indicat un model Full HD. Ca și caracteristici speciale acesta poate stoca până la 100 de programe TV, teletex cu 1000 de pagini și are control parental. Având în vedere că e vorba de un LCD și nu un CRT, greutatea sa e destul de mică – 4.25 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu HDMI dar și intrare PC, e accesibil, contrast decent și are un design destul de plăcut.

Minusuri: la un astfel de preț nu am ce să-i reproșez.

Concluzie

Akai LT-1990 e recomandarea mea pentru cei care doresc un televizor cu un contrast dinamic mare dar nu ar dori unul foarte sofisticat. Acest producător oferă modele pentru orice buzunar iar calitatea materialelor folosite e decentă. Dacă doriți un model mai elegant și cu diagonală mare, atunci ar trebuie să mai scoateți ceva bani din buzunar (un exemplu bun ar fi un LT-2660) și să optați pentru un model de 21.5 inci, dar rezoluția e aceeași. Motiv pentru care nu cred că merită banii în plus. Oricum, nu cred că veți găsi un mod mai performant ca acesta în special într-un buget sub 600 lei.

Lasă un comentariu