AEG HG654550SM, plită pe gaz de firmă

De cele mai multe ori, brandul e foarte important când alegeți un aparat pentru bucătărie. AEG HG654550SM e recomandarea mea pentru că are o putere totală mare și se datorează arzătorului de tip Wok. Plita electrică e o soluție comodă însă poate nu doriți să renunțați încă la acest tip de alimentare pentru că oferă câteva avantaje (preț redus, randament și design clasic). Grilajele se demontează ușor, plus că permit mutarea ușoară a vaselor pentru că sunt la același nivel.

Panoul de control e mecanic și așezat în partea din față dreapta unde poate fi folosit cu care mână doriți, iar aprinderea electrică se face ușor pentru că e integrată (apăsare și rotire). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea e cu gaz natural și nimic nu se compară cu acesta, plus că e un cost lunar mai mic decât o variantă electrică. Culoarea acestui aparat poate da un plus de eleganță bucătăriei și cuptorul sau hota trebuie să aibă un design similar. Arzătoarele apropiate de voi sunt și cele mai des utilizare – Wok și mic de 1 kW, iar cele din spate sunt cele normale. Distanța dintre arzătoare e generoasă pentru a putea pune vase de orice dimensiune.

Plitele pe gaz au puține dotări și nu prea ai ce să-i reproșezi, iar cea de sus e una deosebită.

Păreri pro și contra

Doar un arzător Wok poate oferi o putere maximă de 4kW, iar încălzirea e uniformă pentru că avem flacără și pe mijlocul arzătorului. Se poate folosi tigaie Wok, de tip grill  sau chiar să gătiți ceva mai mult pentru cei dragi pe acest arzător special. Randamentul e ridicat la gaz și gustul e același, pe când la plitele electrice nu se obțin aceleași rezultate. Arzătoarele sunt cu 20% mai eficiente decât cele convenționale, de aceea veți găti rapid orice preparat.

AEG HG654550SM arată ceva mai bine în realitate și e ușor de întreținut pentru că e realizată din materiale de calitate. Dimensiunile nișei sunt mai mici decât cele ale plitei pentru că discutăm de zona inferioară a plitei care sunt mai mici – 480 cu 560 mm (conform schiței).

Te-ar mai putea interesa