AEG FEE73517PM, mașină de spălat vase cu AirDry

Tot mai multe mașini de spălat vase vin cu tehnologie de uscare AirDry, iar în cazul altor branduri putem vorbi de o tehnologie denumită diferit. Nu ar fi ceva nou, deoarece se deschide ușa la final, astfel pătrunde aerul natural la interior. Este vorba de modelul AEG FEE73517PM care e în imaginea de jos și care este foarte eficient, adică vedem clasa energetică D. Are o astfel de clasă deoarece consumul energetic a scăzut foarte mult. Se poate vedea în eticheta de jos că la 100 de spălări are numai 67 kWh. Sunt modele chiar și cu clasă energetică mai bună dar care costă mult mai mult.

Cel mai bun raport eficiență/preț îl au aparate cu clasa D, însă prețul poate fi influențat și de fiabilitatea aparatului, adică de brand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

După cum arată, se poate observa ușor că este vorba de un model semi incorporabil, adică panoul de control rămâne la vedere și este unul destul de generos. Comparativ cu cel de pe mașinile complet incorporabil, pe acesta vedem mai multe informații și poate vă v-ar plăcea să vedeți timpul rămas.

Tot din acea etichetă energetică se pot observa și alte caracteristici tehnice ale aparatului – capacitate, consum de apă, durată program Eco și nivel de zgomot. Se pot trage numeroase concluzii după ce studiați acea etichetă, una dintre ele am prezentat-o mai sus.

Dotările speciale fac diferența iar modelul prezentat are destul de multe: MaxiFlex (sertar special pentru tacâmuri), SatelliteClean (braț de pulverizare cu acoperire mult mai bună), QuickLift (coș cu sistem de reglaj) și AirDry (uscare naturală).

Concluzie

AEG FEE73517PM este un aparat destul de silențios și eficient, dar și dotările nu lipsesc. Față de mulți alți producători ceva mai populari în România, prețul este destul de mare însă vorbim și o diferență la capitolul fiabilitate (durată de funcționare a aparatului). Dacă nu vă plac sau nu aveți nevoie de o soluție incorporabilă, alegeți una independentă de la același brand – AEG FFB53630ZM (are și o capacitate de încărcare la fel de mare).

Te-ar mai putea interesa