AEG CIB56400BX, aragaz electric cu inducție și ventilator

Aparatul electrocasnic AEG CIB56400BX e unul destul de bun ținând cont că nu prea are concurență și înlocuiește cu succes incorporabile performante. Se vede destul de bine că are plită electrică și pe zonele de gătit e inscripționat că sunt cu inducție. Cuptorul e însoțit de un ventilator pentru răcire dar și funcții variante de gătit. Dispune de tehnologia Hot Air care e una foarte populară – convecție cu aer fierbinte. Astfel preparatele sunt gătite uniform și gustul lor e pe măsura așteptărilor.

Arată mult diferit față de alte aragazuri și are dotări premium, doar că nu oricine și-l permite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita e dotată cu patru arzătoare cu putere variabilă (între 3700W și 1800W), dar comparabilă cu una pe gaz, doar că e mai eficientă. Avantajul tehnologiei de încălzire cu inducție e că doar vasele sun încălzite, dar se pot folosit doar vase feromagnetice. Deci nu puteți pune alte tipuri de vase pentru a încălzi un anumit preparat.

Cuptorul are ca și dotări: grill, iluminare, gătire cu aburi, timer și pentru răcire un ventilator. Cronometrul e standard la cuptoarele electrice și puteți seta cu ușurință timpul necesar pentru un anumit preparat. Nu e chiar cel mai dotat cuptor dacă ținem cont de funcții, dar sunt prezente cele mai utile moduri de gătit. Sunt incluse două tăvi care le consider utile: tavă prăjituri și tavă colectoare. Alte accesorii pot fi achiziționate ulterior în funcție de necesități.

Păreri pro și contra

Nu are concurență în acest buget și foarte puțin porducători oferă astfel de soluții. E dotat cu cea mai performantă plită de pe piață și se vede destul de clar după puterea arzătoarelor sau puterea totală instalată. Chiar și plitele vitroceramice sunt interesante doar că nu oferă același randament și se încălzesc, pe când cele cu inducție sunt reci tot timpul. Ghidajele telescopice ușurează scoaterea unui preparat care e poziționat pe tavă.

În realitate, AEG CIB56400BX arată la fel de bine ca în poza de sus, pate chiar mai bine deoarece discutăm de o poză făcută de la distanță.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AEG CIB56400BX, aragaz electric cu inducție și ventilator”

  1. Se poate monta in conditii de siguranta in blocurile vechi unde bransamentul de la contor la tabloul electric din apartament este de 4mm din aluminiu?Multumesc

Comentariile sunt închise.