Acer XB280HK, monitor 4K de gaming

Acer XB280HK e un monitor care are o rezoluție foarte mare care e numai bună pentru proiectare și pentru filme 4K. Perifericul de față e unul care e destinat în special sarcinilor care necesită un timp mic de răspuns pentru afișare, iar din această cauză are 1ms timp de răspuns și panel TN. E oarecum ciudată că au pus un astfel de panel și nu unul IPS, dar asta-i așa deoarece panourile TN sunt mult mai rapide. Deci, cei de la Acer au sacrificat unghiul de vizibilitate pentru timp de răspuns/fluiditate.

Nici nu pot spune că ar costa prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care e în tendințe și care corespunde standardelor Windows 8.

Monitor 4K
Monitor 4K

Niște specificații care te-ar interesa ar fi ecranul mare de 28 inci cu rezoluție 3840×2160, disponibilitatea portului DisplayPort și că poate fi montat pe perete (având Vesa 100×100). Pe partea de porturi mai are USB 3 cu funcția de încărcare, adică puteți să vă încărcați telefonul la el.
Ceva deosebit e tehnologia G-Sync de la Nvidia care e integrată în acest aparat, iar această tehnologie presupune că ratele de refresh sunt sincronizate cu placa video GTX și astfel avem imagini foarte cursive.

Avantaje ale acestui monitor de gaming ar fi că vine cu o rezoluție mare, cu timp de răspuns mic și cu posibilitatea montării sale pe un perete.
Dezavantaje ar fi că are un cost de achiziție cam mare, dar e normal din moment ce astfel de monitoare 4K de jocuri sunt o raritate. Din păcate nu are nici tuner TV așa încât să poată fi utilizat pe post de TV, dar se pot vede posturi TV pe stream.

Concluzia mea legată de acest monitor e că-și merită banii deoarece e unul dintre puținele monitoare care te ajută să joci jocuri la calitate maximă, dar pentru asta ai nevoie și de placă video GTX și de alte componente de actualitate.
Pentru a vă face mai bine o părere despre perifericul acesta vă recomand să vă uitați la preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa