Acer XB270H, monitor Predator pentru jocuri

Acer face calculatoare și monitoare de gaming, însă la noi în țară nu prea sunt prezente deoarece românii nu sunt educați în a folosi hardware de ultimă generație și nici nu prea au bani. Un monitor din seria Predator e Acer XB270H, iar față de alte monitoare de la acest brand acest se diferențiază prin timpul mic de răspuns, numărul mic de porturi și unghiurile de vizibilitate ok.

Fiind un monitor profesional eu zic că un preț bun Vezi prețul special de azi » nu e deloc mare. Pe acești bani noi primind un model care are are foarte multe porturi utile și care poate fi utilizat în multiple moduri.

Monitorul
Monitorul

Specificații care ne-ar interesa la un periferic precum acesta ar fi rezoluția, timpul de răspuns, porturile și disponibilitatea tunerului TV. Din păcate nu are tuner TV, iar rezoluția e doar 1920×1080 pixeli. Timpul de răspuns e unul de 1ms, iar porturile sunt mai multe decât ai fi avut nevoie deoarece are DVI, VGA și Display Port. Norma că poți conecta și o consolă deoarece are HDMI, acest port transmițând sunt și video, dar neavând boxe nu are rost transmisia semnalului audio.
Multă lume se plânge de lipsa portului DisplayPort la monitoare, dar aceasta are așa ceva. Astfel de porturi le întâlnești de obicei la laptopurile profesionale.

Plusurile modelului acesta fi designul, că poate fi utilizat la jocuri, că are un panel foarte rapid (TN din câte am citit și observat), fiabilitatea crescută și că are o diagonală mare.
Din păcate nu e vorba despre un monitor 4K, lucru pe care mi l-aș fi dorit foarte mult.

De final pot spune că acest model e unul foarte bun cu un refresh de 120Hz și un timp de răspuns de 1ms. Imaginile vor fi foarte fluente din această cauză, iar jocurile vor fi foarte realiste. Poate că o să ziceți că nu vă place deoarece nu vine cu panel IPS, dar eu zic că e un model foarte bun deoarece panoul TN e mult mai rapid decât unul IPS. De aceea cei de la Asus pun panouri TN în laptopurile RoG. 😉

Te-ar mai putea interesa