Acer X1161P

De la început trebuie spus despre Acer X1161P că e un proiector cu suport 3D și de aceea mai e numit Acer DLP 3D X1161P. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar faptul că are DLP (Digital Light Processing) e un plus datorită imaginii mai calitative. Pentru a nu exista confuzii trebuie să subliniez de la început că e un videoproiector 3D ready, iar pentru a vedea conținut în format 3D ai nevoie de conținut 3D și ochelari 3D.

Poze

E un model de culoare neagră și destul de compact deoarece are niște dimensiuni modice și 2.1 kilograme. Pachetul e unul mai bogat, alături de aparat fiind livrată și o telecomandă folosită pentru comandarea sa și o geantă cu care aparatul să fie transportat în siguranță.

Aparatul
Aparatul

Specificaţii tehnice

Acer X1161P e un aparat care poate fi utilizat în multiple scopuri deoarece are o rezoluție nativă de 800 pe 600 pixeli (format nativ de imagine 4:3) și maxim 1600 pe 1200. Astfel, o să puteți vedea filme 1080p la calitate maximă proiectat în format 16:9. Lampa e un de 2700 lumeni și are o durată de viață normală de 5000 ore. Negrul e negru și nu gri datorită faptului că are un contrast ridicat de 4000 la 1.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; suportă multiple rezoluții; garanția standard e de 2 ani, putând fi expandată la 3 ori 4 ani; poate proiecta maxim 7.6 metri ca diagonală; rata de refresh pe verticală e de 120Hz ceea o să vă asigure o imagine clară fără lag ori alte perturbații; poate reproduce fidel până la 16 milioane de culori.
Contra: nu vine la pachet cu ochelari 3D.

Concluzie

Modelul de față e apărut de circa un an pe piața globală și de vreo săptămână a ajuns și în România. Din câte am citit pe forum-urile străine, cei care l-au compărat sunt foarte mulțumiți de el și de faptul că poți achiziționa un proiector 3D la un preț așa de mic. Pentru a îți face o părere despre cum e imaginea proiectată îți recomand clipul de alături care e unul foarte reușit.

Te-ar mai putea interesa