Acer V5-573PG-7450121Tamm, laptop Aspire cu ecran IPS

Acer întotdeauna a făcut laptopuri foarte bune, dovadă fiind faptul că vinde foarte multe în România. Cum de știu asta? Dacă nu ar fi așa de vândute atunci nu ar fi puse spre vânzare. Iar, un model care mie îmi place foarte mult e acest Acer V5-573PG-7450121Tamm care-i tot un model de Acer Aspire.
O să întrebați de ce îmi place așa de mult, și răspunsul ar fi că are ecran IPS. Acest tip de panel garantează niște unghiuri de vizibilitate excelente. Singurul lucru care-i lipsește e SSD-ul, motiv pentru are-i dau doar 4 stele din 5.

Acest laptop superb are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani noi primim un excelent calculator care are o portabilitate bună și performanțe peste medie. Deși bateria e una cu doar 4 celule ține undeva la 6 ore, iar performanțele sunt forte bune pentru că are procesor i7 Haswell și placă video GeForce pe 128 biți.

Din față
Din față

Cred că ar fi important să precizez care sunt specificațiile tehnice ale acestui notebook. Deci, piesa de rezistență e procesoru i7 4500u, urmat de placa Nvidia GT 750m și de cei 12 giga de RAM. Da, are nici mai mult și nici mai puțin de 12 giga. Nu prea înțeleg de ce au pus această cantitate deoarece nu ai nevoie de mai mult de 4-8GB. Pe partea de stocare beneficiază de un hard de 1000GB. Din nou nu înțeleg de ce au pus un hard așa de mare deoarece unul de 500 era mai mult decât suficient.
Ce am spus mai sus ar fi lucrurile esențiale la capitolul hard, iar pe partea soft are Windows 8.1. Acest sistem de operare e o alegere cam ciudată din moment ce ecranul nu e unul touch. Eu sunt mai mult cu Windows 7 deoarece ma cam deranjează acea interfață metro și cum arată ferestrele. (Dacă vreți să instalați 7 atunci sunt slabe șanse să instalați așa ceva pentru că nu prea sunt drivere decât pentru 8).

Eu consider că plusurile acestui model sunt că vine cu OS nou (chiar dacă mie nu-mi place 8.1), că au renunțat la unitate optică, portabilitatea, componentele rapide și ecranul clar (are 15,6 inci și rezoluție Full HD).
Ca minusuri ar fi lipsa unui Solid State Drive și culoarea cam ciudată. Dacă nu-ți palce culoarea atunci aici ai modele pe alte culori.

Deci, dacă te interesează ceva combinație între ultrabook și laptop atunci acest V5-573 ar putea fi o foarte bună soluție. Da, culoarea Champaign Gold e cam turbată, dar nu știu cât de mult o să te deranjeze deoarece contează ce e înăuntru.
Nu am spus cărei categorii se adresează acest model și de aceea trebuie să zic că se adresează în principal celora care vor un laptop nou și zuper performant.

Te-ar mai putea interesa