Acer V5-471PG-53316G50Mass

Laptopul Acer Aspire V5-471PG-53316G50Mass e unul de tip multimedia iar prețul mai piperat se datorează ecranului care e unul cu multi-touch. Din păcate ecranul nu e detașabil, astfel e cam greu – 2.2 kg, iar ecranul nu poate fi pliat la 360 de grade (ca la modelele de la Lenovo). HP oferă un model de 11.6 inci cu ecran detașabil, astfel că tastatura e precum o stație de andocare. Deci sunt destul de multe laptopuri cu ecran senzitiv iar altele sunt mai mici sau chiar și mai mari. Acesta e un model cu ecran de 14 inci, deci mai mare decât la majoritatea laptopurilor din această categorie. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În poze se poate observa modelul de 15 inci care e puțin mai mare și are tastatură numerică, pe când acesta nu o are. Tastatura e una spațiată și de calitate, iar finisajul din jurul ei e unul argintiu.

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i5-3317U e unul cu frecvență redusă și deci are un consum redus. E tipic ultrabookurilor dar și laptopurilor subțiri, deoarece vin cu o baterie cu puține celule (în acest caz e vorba de 4 celule). Există procesoare similare din seriile Core i3 și i5, care au cod cu terminația U. Ecranul e unul cu multi-touch adică acceptă gesturi și interacțiune cu multe degete. Deci puteți interacționa cu ecranul ca și cum ați avea o tabletă. Acel ecran de 14 inci e unul HD și oferă o imagine clară datorită iluminării LED.

Capacitatea memoriei RAM e de 6GB e dispusă pe ambele sloturi (4+2GB), iar aceasta poate fi upgradată la 8GB. Hard diskul său e unul spațios și e unul de tip SATA. Placa video NVIDIA e superioară ca performanțe celei Intel, deoarece are caracteristici mai bune. Astfel că GT 620M de 1GB e superioară celei GT 610M pentru că are un BUS de 128 biți și nu de 64 de biți.

La capitolele multimedia, porturi și tehnologii de comunicații are unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, port VGA, HDMI, bluetooth, WLAN etc. Acumulatorul de 4 celule oferă o autonomie mai mult decât satisfăcătoare – de 4-5 ore. E normal că vine cu un sistem de operare pe 64 de biți care e decent pentru laptopurile cu cel puțin 4GB RAM și ecran tactil.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: funcție de pornire în 2 secunde, autonomie de maxim 5 ore, configurație bună care se descurcă și în cele mai noi jocuri.

Minusuri: nu are SSD.

Concluzie

Acest Acer V5-471PG-53316G50Mass e un model din seria V5, doar că prezintă acea tehnologie la ecran. Am postat un clip cu o prezentare a acestei:

Te-ar mai putea interesa