Acer V3-531G-B9604G75Maii, laptop Aspire

Poate o să mă contrazică unii mai cârcotași și vor spune „ce laptop de gaming mai e și acesta cu procesor Pentium?”. Acest Acer V3-531G-B9604G75Maii e un laptop de gaming, dar unul entry level, cum spun englezii, deoarece e destinat acelora cu un buget restrâns, însă care vor să se joace jocuri fără sacadări. Normal că dacă ai un buget mai mare te orientezi înspre un V3-571G-53234G75Maii cu i5.
Nu costă deloc mult deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop cu tehnologie Sandy Bridge de la Intel și Optimus de la Nvidia. Astfel, o să primim un aparat care nu e doar performant, ci are și o autonomie crescută deoarece bateria ține undeva la 3-4 ore în mod Optimus.

Aspect

Pe partea de design nu aș putea spune că s-ar remarca cu ceva special deoarece are un aspect caracteristic seriei V3-531. Tastatura e una completă, iar acest lucru e datorat în principal ecranului de 15.6 inci. Poate că unii vor spune că suprafețele sunt prea lucioase și astfel se vor vedea amprentele, dar pe mine nu mă deranjează acest lucru, suprafețele fiind lucioase doar pe unele porțiuni.

Din față
Din față

Caracteristici tehnice

După cum ziceam anterior, acest model vine cu procesor Pentium B960 care face parte din generația SandyBridge și de aceea are integrat și un cip grafic Intel HD. Acest cip va lucra alături de cipul Nvidia GeForce GT630M aș încât bateria să țină cât mai mult, astfel în jocuri o să se activeze automat placa Nvidia, iar în rest o să fie activă doar cea Intel.
Pe partea de memorie stă mai mult decât decent deoarece are 4GB RAM, iar capacitatea hardului e de 750GB, lucru care te ajută să stochezi multe fișiere pe el.

Păreri pro şi contra

Îmi place la acest model faptul că are un preț incredibil de mic pentru ce poate, că arată bine și că are o portabilitate demnă de invidiat.
Nu apreciez faptul că nu are Windows, dar are Linux. Linux-ul e util pentru browsing, dar dacă vrei să te joci atunci cu toții știm că acest lucru e posibil doar pe Windows, iar eu recomand să instalați Windows 8 pe 64 biți.

Concluzie

Dacă ești pasionat cât de cât de jocuri și vrei un laptop pe care să le poți juca fără blocaje atunci acest Acer Aspire V3-531G-B9604G75Maii ar fi o recomandare din partea mea, iar dacă bugetul e ceva mai mare atunci îți recomand să-i faci o extensie de garanție aici și eventual să-ți cumperi un mouse de gaming A4Tech Gaming F2.

Te-ar mai putea interesa