Acer V243HQAObd

Monitorul LCD Acer V243HQAObd e unul clasic cu diagonală de 24 inci, ecran FullHD și intrare DVI. Pentru că nu e un LED, nu e așa de subțire iar contrastul e mai redus. Deci sunt minusuri care poate vă fac să nu-l achiziționați, dar pentru utilizare office și ceva jocuri e ok. Contrastul e suficient de bun chiar și pentru un LCD, iar consum de energie foarte redus. Designul e destul de simplu și robust în același timp ca la restul modelelor din această serie V. Dacă vă interesează foarte mult tipul de iluminare adică contrastul, un LED poate fi o alternativă bună în acest buget. Acest model V243HQAObd are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Ecranul de 24 de inci îl consider mai mult decât suficient pentru un utilizator obișnuit deoarece oferă rezoluție FullHD și o experiență decentă în timpul vizionării de filme de la distanțe mici. E performant și în jocuri datorită timpului de răspuns de 5 ms care e bun dar nu ideal. Dacă aveți pretenții mai mari adică la imagini clare în timpul în care vă jucați, un timp de răspuns de 2 ms e perfect deoarece elimină imaginile încețoșate.

Alte caracteristici ale acestui model sunt: contrastul dinamic de 80.000 la 1, luminozitatea de 300 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 176 grade atât pe verticală cât și pe orizontală. Bineînțeles nu trebuie să uităm de montarea VESA care e utilă pentru modelele peste 21.5 inci în special dacă nu aveți suficient loc pe birou. Cu un kit de montare potrivit, puteți să-l puneți pe ce perete doriți.

Porturile care pot fi întâlnite pe acesta sunt: VGA și DVI. Probabil un HDMI ar fi fost util însă doar dacă aveți o consolă sau un player multimedia care doriți să-l conectați la acesta (pentru conținut 1080p). Dar și portul VGA e decent pentru cei cu pretenții puține – calitate HD. Accesoriile care le veți găsi în pachetul monitorului sunt cele din poza de sus, dar probabil că le și cunoașteți dela alte modele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: poate fi montat pe perete cu ajutorul unui kit, consum mic, are un design simplu și plăcut, unghiuri bune de vizibilitate, luminozitate ridicată etc.

Minusuri: nu e LED.

Concluzie

Acest Acer V243HQAObd e o posibilă soluție pentru cei care nu vor un monitor scump, dar vor o diagonală de 24 inci, design solid și caracteristici decente în acel buget. Sunt multe monitoare care ar putea fi alegeri la fel de bune având în vedere prețul acestuia, poate chiar și de la același producător.

Te-ar mai putea interesa