Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss

Acest laptop Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss vine ca o alternativă cu placă video dedicată la Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss. Costă undeva la 1.700 lei. L-ai cumpăra deoarece arată bine, are procesor dual core de la Intel şi este un laptop ieftin de gaming datorită plăcii video ATI 5470 pe 64 de biţi.

Poze

Deschis
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Păreri pro și contra achiziţiei

Pro achiziţia lui Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss ar fi faptul că are procesor dual core de ultimă generaţie de la Intel, 3 giga de RAM DDR3, hard de 500 de giga, placă video dedicată (pe lângă cea integrată), are tastatură numerică, HDMI şi e foarte performant. Alte plusuri ar fi designul destul de bine realizat şi prezenţa unei tastaturi numerice.
Contra achiziţiei este faptul că nu are decât 12 luni garanţie, dar se poate face extensie la garanţie de la 1 an la 3. 😉

Specificaţii tehnice

Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss este un laptop performant şi asta o dovedeşte procesorul dual core P6200 de la Intel. Acest procesor are şi o placă video integrată în cip care este una de tip Intel HD şi va reda fluent clipurile HD.
Ecranul este unul LCD LED de 15,6 inci, are o rezoluţie HD de 1366 pe 768 pixeli şi e non glare.
Placa video dedicatî este destul de bună, fiind o AMD ATI 5470 de 512 mega la 64 de biţi, iar jocurile merg cam aşa:

Pe partea de multimedia are unitate DVD, un difuzor, cameră web şi microfon. Iar ca porturi are VGA, HDMI, microfon, audio, USB şi LAN. Pentru comunicaţii se foloseşte de portul LAN şi de placa de reţea WLAN.
Bateria e de 6 celule şi are o autonomie de vreo 3 ore. Autonomia este una mare deoarece când nu e nevoie de mai multă performanţă e folosită doar placa video integrată Intel HD care are un consum mai redus de energie.
Culoarea acestui Acer este una black silver, iar sistemul de operare cu care vine este Linux.

Concluzie

Laptopul Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss este unul ieftin de gaming şi îl recomandă procesorul performant, placa video destul de bună în jocuri, capacitatea memoriei şi a hard discului.
Cel mai bun sistem de operare de instalat pe acest laptop ar fi WIndows 7 Ultimate pe 64 de biţi. Nu aş recomanda Windows XP deoarece veţi avea probleme la găsirea driverelor. Vine cu Linux ca sistem de operare gratuit, dar nu cred că va sta cineva cu Linux instalat pe el deoarece Linux nu poate prea multe şi aplicaţiile sunt cam limitate ca număr şi cam greu de instalat.

Te-ar mai putea interesa