Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss

Acest laptop Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss este unul nou și e destul de performant deoarece vine cu procesor Pentium dual core P6200 de la Intel și 3 giga de RAM de tip DDR3. Costă undeva la 1800 1450 lei și îl recomandă și garanția de 2 ani pentru persoanele fizice.
Este un laptop office perfect pentru vizionat filme (pe burtă sau la un ecran extern), ascultat muzică și sarcini office (navigat pe Internet și altele). Vine ca o alternativă mai ieftină la Acer TravelMate 5742ZG-P623G50Mnss.

Poze

Deschis
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Păreri pro și contra

Pro: are procesor dual core, peste 2 giga de RAM de tip DDR3, hard de 320 de giga și are 2 ani garanție.
Contra: probabil că era bună și o placă video dedicată sau poate că nu deoarece două plăci video i-ar induce pe mulți în eroare deoarece probabil că n-ar știi ce e cu ele.

Specificații tehnice

Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss are procesor P6200 care este un dual core de la Intel, placă video integrată Intel HD, 3 (sau 2?) giga de RAM și ecran de 15,6 inci de tip LED. Pe Intel HD merg jocurile mai simple fără probleme.

Ecranul este unul HD și e non Glare.
Pe partea de multimedia are unitate DVD, card reader 2 în 1, LAN și WLAN b/g/n și web cam de 1,3 megapixeli.
Pe partea de porturi are HDMI și celelalte porturi întâlnite la laptopuri.
Carcasa e realizată dintr-un aliaj de magneziu de culoare dark silver (argintiu întunecat).
Bateria e de 6 celule îi va asigura laptopului o autonomie de 2-3 ore sau poate chiar mai mult cu setările optime din Windows.
Ca sistem de operare are instalat Linux Limpus Lite Moblin, iar garanția e de 2 ani pentru persoanele fizice și 1 an pentru firme – persoane juridice.

Concluzie

Laptopul Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss vine pentru cei care vor un laptop performant și de calitate, dar nu și pentru jocuri.
Cel mai bun sistem de operare de instalat pe acest laptop este Windows 7 pe 64 de biți deoarece Windows 7 îi va instala toate driverele la un update.
Nu știu dacă are rost să vă complicați cu Windows XP deoarece mai mult ca sigur nu veți găsi drivere compatibile deoarece majoritatea producătorilor acordă suport doar pentru Windows 7 pe 32 sau 64 de biți.
Filmele Blu-ray vor merge cu setări optimizate în codecuri sau programele de redat filme, gen VLC.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer TravelMate 5742Z-P622G32Mnss”

  1. Ca aspect nu pare a fi vreo diferenta fata de un Acer Aspire ca de aceea intentionez sa-mi cumpar unul. Am gasit la Emag inca unul Travel Mate dar cu placa dedicata cu un pret putin mai mare dar totusi cred ca am sa merg pe varinata cu placa integrata.

  2. Nu prea are sens o placa video dedicată dacă vrei un laptop portabil deoarece o să-ți termine bateria mai repede.

Comentariile sunt închise.