Acer TM5760Z-B9606G75Mnsk

Acer TM5760Z-B9606G75Mnsk e un model din seria Travel Mate 5760Z și față de modelele mai vechi acesta are procesor Pentium B960 de tip dual core care incorporează și un cip grafic Intel HD capabil de a reda fluent filmele 720p, adică HD. Nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar dacă vrei un laptop pentru sarcini office – vizionat filme și navigat pe Internet – atunci acesta ar fi un model bun.

Aspect

Designul e unul de acum un an, deci nu vine cu ceva special pe partea de estetică. Ecranul e unul mare de 15.6, iar datorită rezoluției de 1366 pe 768 pixeli o să puteți vedea mai bine filmele pe el. Dacă ecranul ți se pare mic atunci poți apela la un ecran extern (monitor/televizor) care poate fi conecta la portul VGA ori la cel HDMI.

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Caracteristici tehnice

Modelul acesta de TM5760Z e unul foarte bun pentru sarcini de birou și asta trebuie mulțumit procesorului Intel Pentium model B960. Jocurile vor rula și ele, chiar dacă nu-i un notebook de jocuri, și asta deoarece are un GPU (placă video) Intel HD Graphics care poate reda fără probleme chiar și conținut 1080p.
Din păcate nu vine cu USB 3.0, dar are 3 USB-uri, port HDMI și VGA care facilitează conectarea oricărui tip de monitor. Ultimele două porturi sunt bune la conectarea unul televizor pentru a vedea filmele de pe calculator la o calitate ridicată.

Păreri pro şi contra

Pro: portabilitatea e foarte bun deoarece aparatul cântărește undeva la 2.5 kilograme, iar bateria ține maximum 4 ore; procesorul Intel Pentium vă va furniza toată puterea de care o să aveți nevoie indiferent de sarcină; vine cu sistem Linux, și asta presupune că o să puteți să folosiți notebook-ul din prima pentru a intra pe ‘net; webcam-ul e unul foarte clar, fiind unul HD.
Contra: nu are Windows; aspectul aduce a ieftin.

Concluzie

Pe piață o să găsești puține laptopuri care să fie performante și care să aibă o baterie care să țină mult. Modelul acesta e o astfel de excepție și chiar dacă nu arată la fel de bine precum un ultrabook trebuie spus că e foarte bun pentru cât costă. Mai multe despre cum arată se pot vedea din preview-ul de alături care e unul foarte reușit.

Te-ar mai putea interesa