Acer TM5744-384G50Mnkk

Laptopul Acer TM5744-384G50Mnkk e unul accesibil deoarece are doar o configurație office, însă e cu Core i3 din prima generație – i3-380M. Deci nu e vorba de un laptop chiar nou dar cu siguranță nu veți avea nevoie de ceva mai bun deoarece aplicațiile nu cer un procesor de ultimă generație ci unul decent cum e acesta sau unul Pentium. Cu cei 8 GB de RAM, multitasking-ul e excelent și cred că și 4GB de RAM erau suficienți, având în vedere că Windows 7 consumă în jur la 1 GB și ceva. Chiar și autonomia sa e un punct forte al său – maxim 5 ore. TM5744-384G50Mnkk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Închis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul Intel Core i3-380M e unul de 2.5 GHz și destul de performant chiar și când vine vorba de filme 720p.  Nu are rost să încercați filme 1080p pe un ecran de 15.6 inci și cu rezoluție 768p. Ieșire VGA vă permiteți să conectați un ecran extern fie el și televizor pentru vizionarea unui film sau a unei prezentări. Memoria RAM de 8GB e de tip DDR3 și al 1066 MHz. Dar după cum ziceam sus, nu veți avea nevoie de atâta memorie, poate doar pe viitor. Cât despre spațiul de stocare, e vorba de un hard de 500GB SATA. Acesta nu e unul de 7200 RPM ci unul de 5400RPM. Acest plus de viteză oferă și un plus de performanță dar diferențele nu sunt mari.

Placa video Intel HD Graphics e numai bună pentru vizionarea de tilme HD dar și pentru alte sarcini care necesită o astfel de componentă. Nu se adresează pasionaților de jocuri. O parte din dotările sale sunt cele trei USBuri, card readerul, difuzoarele, mufa LAN, portul VGA, WLAN dar și altele. O mare parte din aceste dotări se găsesc la majoritatea laptopurilor accesibile, însă configurația e mult diferită.

Autonomia sa de 4-5 ore se datorează acumulatorului de 6 celule și e ușor peste medie. Sistemul de operare e Linux, motiv pentru care e și așa accesibil.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie satisfăcătoare, memorie RAM destulă, procesor Core i3 și un preț acceptabil.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Acer TM5744-384G50Mnkk e una din recomandările mele în acest buget, dar și cele cu Pentium-uri sunt decente pentru aplicații. Dacă vă doriți viteză de procesare, evitați cele cu AMD sau Celeron. Jos am pus un clip cu unul asemănător:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Acer TM5744-384G50Mnkk”

Comentariile sunt închise.