Acer Swift SF314-52-888G, laptop cu UHD Graphics 620

Laptopul Acer Swift SF314-52-888G vine cu cel mai nou procesor de la Intel – Core i7-8550U, iar acesta are o placă integrată nouă – UHD Graphics 620. Această placă video e chiar performantă, adică e la fel de bună ca și un dedicată (exemplu: GeForce 920M). Deci producătorii nu vor mai introduce plăci video dedicate mai slabe pentru că nu vor face mare diferență. Nu o recomand pentru jocuri deoarece veți putea să le rulați doar la detalii minime, cu o rezoluție 720p și numărul de frame-uri pe secundă va fi cam mic. Există și variante cu GeForce MX150, iar aceasta chiar mi se pare interesantă (e cam la fel de bună ca și GTX 950M).

Dacă vreți un laptop cu placă video dedicată mai ieftin, optați pentru unul cu Core i5 Kaby Lake R. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are un ecran standard, ci unul IPS de 14 inci cu imagine FullHD, deci imaginea va fi clară din orice unghi. Dacă nu sunteți mulțumiți, se poate conecta un monitor prin HDMI la acesta deoarece laptopul are un astfel de conector. Pe lângă acesta, laptopul are suficiente porturi USB (de tip 2.0, 3.0 și C).

Un astfel de laptop un are nevoie de mai mult, deoarece sistemul are nevoie doar de 1/2 GB din cei 8GB RAM (depinde de aplicațiile instalate). Se mișcă foarte bine cu un SSD și chiar nu merită să dați mulți bani pe un Macbook Air.

Păreri pro și contra

Laptopurile premium oferă dotări speciale ceva mai multe: baterie cu autonomie maximă de 10 ore, tastatură iluminată, construcție din aluminiu, o greutate scăzută – 1.6 kg și altele. Performanțele sunt impresionante dar nu cred că diferența e foarte mare între un Core i5 și un Core i7, deoarece e vorba de un model office. Totuși, depinde și ce fel de aplicații veți folosi pe el (profesionale).

Acer Swift SF314-52-888G e o variantă pe argintiu, dar sunt numeroase alte variante care pot fi pe albastru și roz care le puteți lua în calcul. Configurațiile sunt relativ aceleași, iar diferența mare de preț o face procesorul care poate fi i5 sau i7, apoi SSD-ul și placa video dedicată (e prezentă sau lipsește).

Te-ar mai putea interesa