Acer Swift SF314-52-87YU, laptop albastru cu Intel Kaby Lake R

Laptopul Acer Swift SF314-52-87YU e un gadget office de culoarea albastră care rulează Windows 10 și se folosește de cele mai recente componente hardware lansate pe piață. Mă refer la procesorul Intel Kaby Lake R care oferă mai multe nuclee pentru performanțe mult mai mari. De exemplu, acest Core i7-8550U se apropie ca și performanțe de un Core i7-7700HQ doar că veți avea o autonomie mult mai mare pentru că e de tip U. O diferență destul de mare e și la partea de grafică, adică are o placă video integrată mult mai avansată – UHD 620.

Sunt destul de multe modele Swift 3 care pot avea configurați diferite dar și culoarea poate fi alta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are cel mai avansat procesor, dar într-un buget ceva mai mic puteți lua o variantă și cu Core i5. Alegerea e a voastră și depinde cum vreți să-l folosiți, poate că din când vreți să jucați și jocuri (GeForce MX150 e perfect pentru gameri mai puțin pretențioși). Până la urmă nu trebuie să jucați la rezoluție maximă și nu trebuie alese toate setările spre maxim.

Toate seriile Swift 1, 3 și 5 oferă un ecran de 14 inci, însă doar cele mai scumpe au rezoluție mai bună și claritate superioară. Chiar dacă e subțire, are destul de multe porturi și e de ajuns să fie diversificate. Un laptop poate fi folosit ca media player portabil pentru că are portul HDMI și nu aș recomanda alt port (alte laptopuri pot avea și ieșire VGA).

Păreri pro și contra

Greutatea e foarte redusă, motiv pentru care poate fi confundat ușor cu un ultrabook. Dacă nu solicitați prea mult configurația, nu setați o luminozitate mare la ecran, autonomia poate atinge chiar și 8-10 ore. Un ecran 1080p e superb dar trebuie să aibă și un panou pe măsură dacă vă interesează unghiurile de vizibilitate – IPS. Arată chiar bine pe albastru dar există și variante pe roz, dacă vreți să faceți o surpriză plăcută persoanei iubite.

Nu are acea placă video GeForce MX150, dar și cea integrată e destul performantă (depinde și pentru ce o veți folosi). Acer Swift SF314-52-87YU e unul dintre numeroasele variante și cu siguranță veți face o alegere corectă.

Te-ar mai putea interesa