Acer Swift SF314-51-566Y, ultrabook de numai 17,9 mm

Din câte am observat, Acer Swift SF314-51-566Y pare a fi unul dintre cele mai subțiri soluții mobile de pe piață. Acesta e disponibil pe culoarea aurie, dar există și variante pe argintiu care au alt nume. Am pus poza de jos pentru a vedea mai bine acest model și nu e chiar atât de mult cât ar considera unii. Nu ai nevoie neapărat de un ecran de 15.6 inci, chiar și unul de 14 inci e satisfăcător deoarece e vorba de un gadget care-l veți folosi pe un birou, adică de la o distanță mică.

Costă mai mult decât un laptop clasic, deoarece are componente foarte performante și are un finisaj premium. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aceste ultrabookuri nu pot fi upgradate datorită designului foarte compact și în acest buget, oferă componente de ultimă generație. Mă refer la procesorul Intel Kaby Lake, memorie RAM DDR4, SSD cu spațiu de stocare generos. Componentele sunt tot mai mici, astfel că și laptopurile vor deveni tot mia subțiri și nu va mai fi nevoie de baterii mari. De exemplu, acesta poate oferi o autonomie maximă de 10 ore dar numai în anumite condiții.

Chiar dacă e foarte subțire, tot oferă porturi variate care vă permit conectarea unor periferice foarte utile. Alături de acesta merită să luați un mouse wireless și un router wireless cu WiFi ac. Toate laptopurile premium vin cu Windows 10 și nu aș recomanda altul.

Păreri pro și contra

Este un laptop ideal pentru călătorii deoarece are o greutate scăzută, carcasa e destul de robustă fiind realizată din aluminiu, de aceea e și mai ușor – 1.5 kg. Componentele sale sunt destul de performante și nu e nevoie de Core i7, că doar e un laptop de tip office.

Acer Swift SF314-51-566Y poate fi foarte util dacă nu aveți o tabletă care poate fi transportată cu ușurință. Am pus și o prezentare cu un alt model care face parte din aceeași serie. Chiar dacă culoarea e alta, finisajele și dotările sunt aceleași. O tastatură iluminată e fi utilă pentru cei care lucrează pe el seara sau noaptea și nu e una oarecare, ci una retroiluminată.

Te-ar mai putea interesa