Acer Swift 3 SF314-58, laptop mic cu ecran de 14 inci

Modelul din imagine se numește Acer Swift 3 SF314-58 și e disponibil în câteva variante care poate v-ar interesa deoarece nu au prețuri piperate. Configurațiile diferă destul de mult, motiv pentru care e o diferență semnificativă de preț în ele. Alegeți pe cel care vă convine mai mult ca performanțe sau preț, pentru că nu se poate upgrada prea mult laptopul. Aproape toate laptopurile noi prezintă un ecran cu margini subțiri însă mărimea diferă de la un model la altul.

Acest laptop are un finisaj modern pe gri și construcția sa e similară cu cea a ultraportabilelor premium. Cu alte cuvinte, arată bine și e foarte compact iar greutatea sa fiind de numai 1.6 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

La interior avem un procesor Intel Comet Lake care poate fi modelul Core i3 ori Core i5. Bineînțeles, modelul Core i5 e ceva mai bun însă depinde de aplicațiile folosite, iar în multe situații nu se văd diferențele între configurații. E important să aveți un minim de 8GB RAM pentru a nu simți lipsa de memorie RAM și să puteți face multitasking.

Displayul are cel mai bun panel de pe piață – IPS, dar mai sunt și cele de tip SVA care se apropie de specificațiile acestuia. SSD-ul instalat nu e de tip SATA ci e de tip M.2, adică e ceva mai mic.

Păreri pro și contra

E o generație nouă cu un design pe măsură, iar componentele sunt cele mai noi. Le-am menționat mai sus, însă există o variantă cu placă video dedicată care e utilă în anumite situații, dar nu și pentru gaming. Windows 10 Home vine la pachet pentru ca voi să puteți lucra pe ele imediat după achiziție, doar că mai sunt necesare câteva aplicații. Conectivitatea e un punct forte al oricărui laptop și poate ați și văzut că porturile sunt mai puține la variantele premium.

Acer Swift 3 SF314-58 e echipat cu tastatură iluminată pentru a vedea mai bine tastele când lucrați pe el și devine foarte util seara sau chiar și noaptea. Cititorul de amprente e prezent și el pentru ca utilizatorul să se poată autentifica mai rapid. E prezent în partea din dreapta a zonei de sprijin a mâinilor.

Te-ar mai putea interesa