Acer Swift 3 SF314-56, laptop cu greutate redusă

Ultraportabilul Acer Swift 3 SF314-56 prezintă o carcasă robustă realizată din aluminiu care e plăcut la atingere și din plastic ar fi fost ceva mai fragil. Totuși, sunt laptopuri ceva mai subțiri decât acesta însă tot așa veți lucra pe ele pentru că are aceleași componente. Unele componente au scăzut în dimensiuni, iar SSD-ul e un foarte bun exemplu care acum e de tip M.2, însă nu toate laptopurile vin cu el. Performanțele sunt aceleași dacă nu are suport NVMe (prezintă performanțe ceva mai mari).

Veți vedea că sunt mici diferențe de preț pentru că procesorul poate fi Core i5 sau Core i3. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt configurații puține dar și culoarea poate să fie diferită – argintiu sau albastru. Indiferent pentru care variantă veți alege, dotările speciale sau cele standard sunt aceleași. Câteva dintre ele sunt: SF314-56-35NJ, SF314-56-31WR și SF314-56-56X3. O memorie de 8GB e de ajuns pentru acest laptop și chiar nu sunt aplicații care să ceară mai mult. Tot mai multe laptopuri noi au SSD și și hard discurile vor fi înlocuite în curând de acestea pentru că au prețuri foarte bune. Poate că în prezent capacitatea lor nu e cea mai mare dar de multe ori nici nu aveți nevoie de mai mult spațiu.

Păreri pro și contra

Autonomia mare a bateriei e un plus pentru cei care călătoresc și nu vor să umble cu încărcătorul sau Powerbank-ul după ei. Tastatura are funcție de iluminare care poate fi activată atunci când lucrați în condiții de lumină scăzută. Ecranul IPS Full HD de pe acesta în vedem și pe alte modele de top, iar calitatea imaginii e superioară și se vede cel mai bine cu o luminozitate setată la un nivel mai ridicat. Chiar dacă nu avți un ecran foarte mare, veți putea lucra pe el indiferent unde vă aflați, la birou sau în mișcare.

Acer Swift 3 SF314-56 e prezent pe piață în câteva variante care poate v-art interesa, iar eu le-aș prezentat pe scurt mai sus. Laptopurile arată foarte bine cu margini subțiri, astfel ecranul e bine evidențiat și construcția laptopului scade.

Te-ar mai putea interesa